HOUDEK EMOTIVNO ZA OBLJETNICU KIĆE SLABINCA: ‘Volim ga neopisivo, još od svoga djetinjstva’

Foto: Zagreb.info

Veliki glas domaće glazbene scene Jacques Houdek (40) prisjetio se svoga prijatelja, legendarnog pjevača Krunoslava Kiće Slabnica koji je preminuo na današnji dan prošle godine te mu odlučio posvetiti emotivnu objavu na društvenim mrežama.

“Naš Kićo je Pjevačina, svjetskog glasa, karizme obogaćene izvanserijskim talentom; jednako se superiorno snalazio u svim žanrovima kojima nas je počastio tijekom svoje blistave karijere. O njemu kao kolegi i prijatelju mogu pričati zaista samo u superlativima, a teško mi je o Kići pričati u prošlom vremenu – on je za mene i dalje tu, stvarno živi kroz svoje pjesme, kroz glazbu koju je toliko volio, osjećao i živio”, započeo je Houdek.
“On je onaj pravi, iskonski… Volim ga neopisivo, još od svoga djetinjstva kada je bio neizostavan dio moga glazbenoga odgoja i odrastanja, a danas sam još ponosniji i počašćen što sam imao tu sreću živjeti u njegovu vremenu – naše zajedničke nastupe i izvedbe nosim i čuvam u trajnome sjećanju kao najveće blago. Kićin opus je prebogat, njegova umjetnička širina je nedostižna; a mislim da je prečesto bio podcijenjen – takav izvođač, performer, vokalist, zabavljač – rađa se samo jednom! On je naše nacionalno blago – pa svaka mu je pjesma istovremeno megahit i remek-djelo; za sva vremena”, dodao je pjevač.
“Odabrao sam pjesmu „Otiš’o je s mirisima jutra“, prigodno za prvu obljetnicu Kićina odlaska, i donio je na svoj način, uz pratnju Rockoko Orchestra i maksimalno poštujući njegov lik i djelo; u čast Kići i na vječnu mu slavu! No, Kićo nikada neće i ne smije otići; legenda živi vječno”, zaključio je neutješni Houdek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kićo❤ (@kico_slabinac_fan_page_)

Podsjetimo, legendarni Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti. Ovaj je glazbenik tijekom bogate karijere surađivao s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Marija Mihaljevića i Arsena Dedića, a u 40 godina svoje karijere postigao je zavidan uspjeh.

Komentari