Hana Hadžiavdagić: ‘Slučajno sam otkrila da imam rijetku bolest’, progovorila i o majčinstvu

Foto: Instagram

Influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković u Večernjem studiju N1 televizije govorila je o dugogodišnjoj borbi za potomstvo.

Primala sam dosta terapija, ali nisam osjetila neke promjene

“Ja nisam uobičajena pacijentica, ne mislim stalno na trudnoću i oplodnju, imam puno posla i nemam vremena sjediti kod kuće i čupati kosu, razvoditi se i miriti itd. Dosta mojih prijateljica je teško podnosilo izvantjelesnu oplodnju. Primala sam dosta terapija, ali nisam osjetila neke promjene. Ja sam netko tko nikada nije bio u depresiji. Sve što se događa, doći će u pravom momentu”, izjavila je Hana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hana Hadžiavdagić Tabaković (@hana)

O rijetkoj bolesti: Sretna sam što sam to riješila

U emisiji je otkrila da je sasvim slučajno doznala da ima zdravstveni problem. Influencerica kaže da joj je prilikom pregleda u jednoj klinici u koju je došla kao gošća, ustanovljeno da ima adenomiozu.

“Nakon pregleda me upitao jesam li svjesna da imam veliki problem? Radi se od adenomiozi, rijetkoj bolesti kod žena. Menstruacije su užasno bolne. Svaka žena koja je to prošla, može me razumjeti. Bez obzira da li ću se ostvariti kao majka, hoću li ići na surogat majčinstvo ili ću usvojiti dijete sretna sam što sam taj problem riješila. Ja nemam jajovode tako da moram ići na vantjelesnu oplodnju”, iskrena je Hana.

Kroz smijeh je rekla da joj na društvenim mrežama pratiteljice preporučuju razne čajeve, tako da je sve moguće.

“Sve bilježim i snimam, biće interesantno ako dođemo do cilja sve to pregledati” zaključila je influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković.

Komentari