Hana Hadžiavdagić poslala snažnu poruku uoči ove školske godine: ‘Tablicu množenja učila sam u podrumu pod svijećom!’

Influenserica Hana Hadžiavdagić na svom je Instagram profilu podijelila snažnu poruku školarcima uoči početka školske godine koja se smatra jednom od najneizvjesnijih. Podsjetila je da ovo što sada proživljavaju uopće nije tako strašno jer je bilo generacija kojima je bilo mnogo gore.

Uz svoju fotografiju iz prvog razreda osnovne škole napisala je: “Dragi školarci ovo sam ja u prvom razredu osnovne dok sam još imala bezbrižno djetinjstvo.”

Naime, Hana je u prvi razred krenula 1991. godine u Sarajevu. Rekla je kako je samo godinu dana kasnije tablicu množenja morala učiti u podrumu pod svijetlosti svijeća, i tako sljedeće četiri godine.

“Vi morate nositi maske i držati distancu, tako kažu. Nitko neće poginuti od Gelera Granate ili snajperskog metka. Korona je, mislim, manje opasna od te moje četiri godine osnovne škole”, napisala je.

Dalje je nastavila nabrajati sve prednosti ove korona godine, nad tim mračnim devedesetima. Tako je ustvrdila da današnji školarci barem imaju sendvič i sok u školi, dok je ona imala neki stari keks u foliji koji su im slali Amerikanci.

Rekla je kako oni tada nisu imali niti sok, niti krafne, a ni čokoladu koja je koštala 50 eura, a to im njezin otac nije mogao priuštiti. On je, kaže, bio na prvoj liniji i branio njen rodni grad, nju i “svoju raju”.

“Svi smo imali neke iste bilježnice iz humanitarne, a novi ranac s likovima iz crtanih filmova bio je misaona imenica. Nismo imali ni crtane filmove jer nije bilo struje.

Nisam imala ni novu haljinu za početak školske godine. Ni nove tenisice, ni #walkman , ni bilježnice s likovima najdražimh pjevača na naslovnoj. imala sam samo majčin osmijeh i zahvalnost što smo preživjele još jednu godinu rata u Sarajevu.

Nisam imala ni nagrade za petice, nisu me vodili u luna parkove, na sladoled, kupovali mi nove lutkice…iako sam uvijek više voljela autuće i garaže na katove. Sve to naslijedila sam od starijih rodica kojima lutkuce nisu bile zanimljive ili su otišle s roditeljima u izbjeglištvo tražeći bolje sutra.

I evo me danas! Živa sam! Imam hranu, vodu, struju, nove haljine i crtane filmove ali nemam nešto puno vrjednije od toga. Nemam tatu da ga zagrlim i da mu kažem da me baš briga što nije imao novaca da mi kupi čokoladu, nove bilježnice ili pink barby ranac.

Dragi školarci, dragi roditelji, preživjeli smo puno, puno, puno gore stvari od korone pa će vaši i naši najmanji preživjeti i ovih par mjeseci.

P.S. ukoliko poznajete nekog školarca koji nema novaca za čokoladu, novi ranac, bilježnice, olovke i flomastere molim vas ostavite komentar pa se dogovorimo u inboxu. Želim to slatko lice odvesti u dućan osobno i kupiti mu sve što ja nisam imala te četiri godine. lokacijski neka bude zagreb i okolica. hvala vam♥️”, napisala je svoju tužnu priču na Instagram profilu.

Komentari

loading...