Grubnić žestoko prozvao Bandića zbog stanja u Dumovcu: ‘Vaša inspekcija nije bila od koristi jer vi očito niste dobar inspektor’

Photo: Instagram

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak obišao Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu radi reportaže o navodnom zlostavljanju i zanemarivanju životinja, oglasio se i stilist Marko Grubnić koji je vidno razočaran njegovom procjenom situacije u azilu.

“NE gosp. Bandić, Vi niste inspekcija, inspekcija će tek obaviti posao, prije ili kasnije, to vam obećajem. Možda ne bi bilo loše da savjetujete ljudima koji primaju naš i Vaš novac za udrugu, da nikako NE spavaju mirno, jer mi od sada pratimo svaki njihov korak. I ja osobno neću odustati dok azil Dumovec ne postane ono što zaista treba bit – utočište ljudske humanosti, suosjećajnosti nad nevinim bićima koja su tamo završila zbog čovjekove okrutnosti”, poručio je na svome Instagramu.

“Tako da gosp Bandić, hvala vam još jednom na vašoj inspekciji, nije bila od koristi jer vi očito niste dobar inspektor. Ja sam osobno zaprimio jako jako puno svjedočanstva volontera koji su radili u azilu Dumovecu iz prve ruke vam mogu reći da su ta svjedočanstva zastrašujuća”, tvrdi Grubnić pa zaključuje:

“Žao mi je, očekivao sam više… ali, ok, Vi očito bolje niste znali, mogli, smjeli… mi znamo, možemo, smijemo i MORAMO… jer čak i po zakonu smo dužni zaštititi ta nevina bića, tako da… vidimo se uskoro”.

Photo: Instagram

Podsjećamo, Bandić tijekom obilaska, kako tvrdi na svome Facebooku, nije uočio nikakve nepravilnosti, no pozvao je sve koji imaju zamjerke na rad i uvjete u Skloništu da ih prijavljuju i da će one biti uklonjene u najbržem mogućem roku.

”Zahvaljujem svima na javljanju, brizi i empatiji koju iskazujete prema životinjama. Ni jedan kućni ljubimac ne zaslužuje patnju. Podsjetit ću na velikog Dostojevskog koji je rekao: ‘Čovječe, ne ponosi se svojom ‘superiornošću’ nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskvrnjuješ zemlju”, poručio je jučer na svome Facebooku.


Komentari