GOSTI RAZOČARANI VEČEROM: ‘Glavno jelo je izgledalo jako siromašno, bez dekoracije. Sve je bilo zbrda-zdola’

Foto: RTL

Kulinarsko putovanje okolicom Splita u emisiji ‘Večera za 5 na selu’ se nastavilo i danas, a domaćin je bio Luka Rađa iz naselja Donje Ogorje iz općine Muć. Gostima je poslužio jelovnik s tri jela: predjelo – Vlaška plata, glavno jelo – Zlato Dalmatinske zagore te desert – Ogorska idila. „Ako bude jaretina ispod peke, jest ću krumpire. Kozji sir ne volim, ništa šta ima veze s jaretinom ja ne volim“, komentirala je Ivana K. popis namirnica.

Nakon dočeka koji je Marina komentirala kao ‘loš doček’ Luka je za predjelo gostima servirao Vlašku platu na kojoj su se našle njegove domaće suhomesnate delicije i francuska salata. „Ovaj pršut je dimljen u mojoj kuhinji!“, pohvalio se Luka dok je pripremao predjelo. „Francuska salata nije bila kako treba“, rekla je Marina dok se Ivani K. baš svidjela: „Ništa joj nije falilo“.

Kad je Luka otišao po glavno jelo gosti su komentirali da je Luka zbunjen i da se ne snalazi za večerom. Nakon predjela Luka im je servirao jaretinu sa ražnja no Marina je i tu našla zamjerku. „Glavno jelo je izgledalo jako siromašno, bez dekoracije, priloga, sve je bilo zbrda-zdola. Očekivala sam plećkicu malo butića i tako to… “, rekla je Marina dok je Ivana K. preskočila glavno jelo.

Foto: RTL

Gošća ostala zatečena

„Nije bilo siromašno, ali to meso još nije bilo gotovo“, rekao je Jerko. Marina je smetala i mačka koja se našla ispod stola. „Volim ja mačke, ali ova je bila malo naporna, valjda je na gazdu“ Puding od vanilije s višnjama i fritule oduševile su goste. “Mislim da mu je netko pomogao, sumnjam da je to sam napravio“, komentirala je Ivana Ć. te ostala zatečena kad joj je Luka rekao recept.

Uslijedilo je iznenađenje, Luka je u goste pozvao KUD Srca Zagore, ali i to se nije svidjelo Marini. „Malo više guštanja u hrani je falilo, atmosfere…“ , rekla je Marina. Ivana K. je Luki dala sedmicu, Ivana Ć. devetku jer joj je jaretina bila malo žilava, Jerko je dao sedam, a Marina pet. „Francuska salata mi je bila nejestiva, a za glavno jelo sam dobila samo koščice“, zaključila je najveća kritičarka večeri.

Kako će proći večera kod Ivane K. gledatelji će doznati sutra od 20.15 sati.


Komentari