GORKI ODLAZAK S HRT-a! Legendarna voditeljica zamijenjena mlađom kolegicom, poručila: ‘Zbogom!’

Foto: Screenshot/Facebook

“Zbogom! Nakon gotovo 37 godina u radnom odnosu i pet honorarnih, zauvijek zbogom HRT-u. Zahvaljujem svim dobrim dušama na suradnji, a zlicama – hvala što ste me učinili jačom”, napisala je u petak na društvenim mrežama TV-voditeljica Ljiljana Saucha i time se zauvijek oprostila od svoje matične kuće.

A sve je počelo još u rujnu nakon što je popularna voditeljica HRT-a preko noći obaviještena da više neće voditi Vijesti iz kulture te je zamijenjena mlađom kolegicom. Tada se već dalo naslutiti da će se ovakav scenarij i dogoditi.

“Mogla sam otići 15.11. iduće godine, ali uistinu zbog svega što mi se dogodilo, ne mojom krivnjom, više se psihički, a niti u duši, nisam osjećala nimalo dobro tamo. Kad sam saznala da ću, uzmem li otpremninu koju mi je HRT ponudio ako odem u mirovinu, dobiti pristojan iznos novca, dosta više od onoga što bih zaradila u idućih 11 mjeseci, nisam puno razmišljala i ubrzo sam se odlučila na osobno uvjetovani otkaz. Radije ću sada biti sa svojim mužem i hodati okolo koliko nam to mjere budu dopuštale, nego da sam na HRT-u. Ne bih se tamo osjeća uopće zdravo, pomalo s okusom gorčine”, priznaje Ljiljana u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Zbog njezinog odlaska iz Vijesti iz kulture negodovala je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, dok je Maja Sever napisala da se radi o čistoj diskriminaciji.

Ljiljana Saucha diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na HRT-u je vodila dječje programe Moja ulica, Nedjeljno prijepodne za djecu, Ljiljana i ostali, zatim je radila u razmjeni domaćeg programa te kao novinarka u Zagrebačkoj panorami.

U Mozaičnom programu od 1984. godine postaje novinarka, voditeljica i jedna od urednica u emisijama Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Bila je prva voditeljica hrvatskog lota 1989. u emisiji Fortuna i voditeljica TV aukcije. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Također je uređivala i vodila središnji Dnevnik 2000. te gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. godine u redakciji je kulture, odakle je i otišla u mirovinu.


Komentari