‘GODINAMA MOLIM I KUMIM’: Oglasila se Severina: ‘Nećete vjerovati, nije prošlo ni mjesec dana’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Pjevačica Severina Vučković (49) podijelila je radosnu vijest sa svojim obožavateljima na Instagramu nakon što je izazvala brojne reakcije intervjuom na H-portalu u kojemu je iznijela optužbe protiv umrežene skupine korumpiranih ljudi u Zagrebu koji su joj otežali sudski postupak u kojemu se borila za skrbništvo nad sinom Aleksandrom Popovićem (9).

Njezine optužbe razultirale su javnom ostavkom Gordane Buljan Flander, ravnateljice Poliklinike za zaštitu zdravlja djece i mladih, a zatim i do pokretanja nadzora nad radom Centra za socijalnu skrb koji je pjevačica optužila za pogodovanje njezinom bivšem partneru, 55-godišnjem srpskom kralju bakra, Milanu Popoviću.

Severina se u posebice zahvalila ministru rada, Josipu Aladroviću koji je odmah nakon njenog intervju poslao nadzor da istraže nepravilnosti u Centru za socijalnu skrb u Maksimiru, gdje je pronađeno više od 40 nepravilnosti kojima je rezultat bio oduzeto dijete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

“Sjećate se moje ispovijesti novinarki Jeleni Jindri na portalu H-alter o borbi sa sustavom, koji mi je oduzeo dijete jer sam ‘nesuradljiva’? Sjećate se kako je ministar za socijalnu skrb najavio nadzor nad ustanovama o čijim propustima sam govorila?”, započela je Severina.

“I, nećete vjerovati, nije prošlo ni mjesec dana, a ministar je ispunio obećanje. Nadzor je proveden očito vrlo temeljito, a kako je neki dan objavio sam ministar Aladrović, pronađeno je više od 20 pogrešnih postupanja u Centru za socijalnu skrb – Podružnica Maksimir i 24 u Centru za posebno skrbništvo”, dodala je pa naglasila kroz što je sve prolazila godinama.

“Godinama molim i kumim. Mnogi su me slušali svih ovih godina, ali nisu čuli. Moje molbe, žalbe, prigovori, tužbe nisu usvajane. Psihička maltretiranja, javna blaćenja i na kraju oduzimanje djeteta i privremena mjera koja je trajala 20 mjeseci – sve je do danas ostalo nekažnjeno, neistraženo. Slična nepovratna šteta nanijeta je brojnim majkama Hrvatske i diljem regije. Uvjerena sam da je ovo samo prvi veliki pomak u sustavu, veliki pomak za sve hrvatske Laure, za sve žene čije priče je ispisala nepokolebljiva novinarka Jelena Jindra. Jelena i dalje piše. Javljaju joj se žene iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, svugdje gdje je jedna grupa psihologica propagirala ‘teoriju otuđenja’ i mnogu djecu žrtve nasilja odvojila od majki”, zaključila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Komentari