GLUME STALAK ZA HRANU Na polugolim djevojkama poslužuju sushi, vlasnik se hvali sjajnim poslovnim rezultatima

Foto: ROOF 68 / Fetish, Food & Me/Facebook

Ako ste ikada imali potrebu jesti sirovu ribu s polugole žene, ali vaša partnerica se taj dan nije bila voljna pretvoriti u ‘stalak’, ne sekirajte se – sada za taj užitak možete platiti. Naime, kako piše Slobodna Dalmacija, splitski Olive tree vintage caffe fine dining lounge i Roof 66 / Fetish, Food & Me u ponudi imaju upravo to – serviranje sushija na nagim polegnutim djevojkama. Ili, kako piše na njihovom meniju, ‘umjetnički performans dekoriranja i jedenja sushija s tijela’.

Ova dva objekta, u vlasništvu iste firme, se nalaze svak na svom kraju Rive, što ogladnjelim prolaznicima omogućuje brži i lakši pristup svježim morskim plodovima pomno raspoređenih na razgolićenim ženskim torzima. Cijena, doduše, nije za svakoga. Kako biste angažirali radnice da se skinu u javnosti i legnu pred vašim društvom, morat ćete izdvojiti između 900 i 1250 kuna po osobi; ovisno o terminu svlačenja. Također, kako piše domaći medij, sukladno raspoloženju i ukusima platežno moćne klijentele, ova egzotična seansa se može odvijati ‘na spektakularnoj pitoresknoj lokaciji u srcu Splita s pogledom na splitsku luku i Rivu, Dioklecijanovu palaču i Marjan’ ili ‘na bastionu Bernardi u vizualno stiliziranim prostoru koji kreira opuštenu atmosferu s neočekivanim elementima koji potiču na interakciju’.

Satnica za ovu vodoravnu radnu poziciju iznosi 500 kuna, a jedan od vlasnika, Denis Jušić, nije želio komentirati ponudu svog restorana već se pohvalio poslovnim rezultatima tvrtke koji su, kako je pojasnio za Slobodnu, sjajni. Inače, u njihovoj P.R. brošuri iz 2019. godine se navodi: ‘Olive Tree i Roof 68 novi su epicentar hedonizma s konceptualno složenim i jedinstvenim projektom prilagođenim novim trendovima. Jedini imperativ je – gen za hedonizam.’ ˝Novi trend˝, koji potječe iz feudalnog Japana u 17. stoljeću, za Slobodnu Dalmaciju je komentirala i Mirjana Kučer, izvršna koordinatoricu udruge Domine.

˝Za mene je to trgovina ženskim tijelom˝

˝Ne znam što bih vam rekla, teško me iznenaditi ovih dana… Svakako, ako nije zakonom zabranjeno, ja ne mogu ništa drugo nego samo deklarativno iskazati svoje nezadovoljstvo tom krajnjom objektivizacijom žive osobe. Netko to može braniti ‘proširenjem ponude’, ali to nije ništa više nego jeftina retorika patetičnih razloga kao što su opravdavanje bolesnog konzumerizma i slijepe želje za profitom. To je ono gdje se nalazimo danas – komodifikacija svega, davanje cijene svemu. Za mene je to trgovina ženskim tijelom i, ako hoćete, oblik prostitucije. Nešto što definitivno spada u nasilje. Što je na pladnju – ponuđeno je. Ako to netko nije osvijestio, onda mu savjest ne može ni uložiti prigovor o tome. A jednom kada se ta ‘ponuda’ proširi, će i pasti cijena takvog ‘rada’. Mi se danas volimo lagati o ‘slobodi izbora’. Jednom kad si na tržištu, nema slobode – ima samo zadovoljavanja potražnje˝, poručila je.


Komentari