GLAZBENICI OSTAJU BEZ HONORARA Masovno se otkazuju dočeci Nove godine na otvorenom

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Četvrti val pandemije korona virusom izgleda da će i ove zime biti zaslužan što će nam se društveni život svesti na minimum. U tišini ćemo proslaviti i božićne i novogodišnje blagdane, jer kako se sada čini, organizirani dočeci Nove godine po trgovima neće se dogoditi.

Slobodna Dalmacija doznaje kako dočeka u Zadru sigurno neće biti, a kako stvari sada stoje, neće biti ni onoga u Splitu. ‘Ove godine nismo ni imali javni poziv za organiziranje dočeka Nove godine na Rivi’, ispričala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Splita.

Dodala je kako je situacija neizvjesna, a o eventualnom održavanju nekog koncerta na otvorenom odlučit će Grad. ‘Bit će nekoliko prigodnih punktova, na Mertojaku i bedemu Cornaro, o čemu smo već izvijestili javnost. Bude li interesa među ugostiteljima, oni će moći pozvati nekog glazbenika da dođe pjevati’, dodala je.

Ovo je druga godina u kojoj domaći glazbenici mogu samo sanjati o honorarima kakve su nekada dobivali za gaže za Silvesterovo. Gdje pjevaju znali bi par mjeseci prije, a honorari koje su dobivali bili su itekako konkretni. Tako je Severina za nastup u Poreču prije dvije godine dobila gotovo pola milijuna kuna, a njezin kolega Zdravko Čolić za novogodišnju gažu u Budvi 2019. godine dobio je čak 100 000 eura.

 


Komentari