Zagrebački bend opjevao Jakuševac: Poslušajte kako zvuči punk rock petarda ‘Cmrok 2’

Screenshot / YouTube

Politička obećanja i društveni žamor nisu zaobišli ni stožer zagrebačkog benda Mašinko. Potaknuti vlastitim dojmom života u metropoli, upravo su objavili spot za novi singl „Cmrok 2“ u kojem je konačno opjevan nezabilazan gradski lokalitet Jakuševac. Za ovu prigodu prekršten u Cmrok 2, predstavljen je kao „dašak prirode, poklon za građane, brijeg odmora i rekreacije“.

„Cmrok 2“ je punk rock petarda bačena kao prozivka ne samo vladajućima, već i apatičnim građanima, a naći će se na Mašinkovom nadolazećem novom albumu. „Ovo je jedna vesela pjesma koja slavi to kako je u našem gradu sve super, imamo sve što trebamo, korupcija uopće ne diktira radove i projekte za poboljšanje našeg života, a stanovito smetlište možda je idealan teren za napraviti novo izletište za Zagrepčane“pojašnjava gitarist benda Andrija Ražnatović, ujedno i autor teksta pjesme.

Glazbu za „Cmrok 2“ potpisuje Mašinko, snimanje je odradio Mark Mrakovčić, a mix i master Leonard Klaić. Za režiju spota zaslužan je Andrija Ražnatović, a produkciju Marko Nemec.  Spot su snimali Vjekoslav Palinić i Hrvoje Baudoin koji je i montirao spot. 

„U pitanju je neskriveno odavanje počasti Srebrnim krilima, samo s možda iskrenijom panoramom Zagreba u pozadini“ – zaključuje Andrija otkrivajući referencu na legendarni spot hita devedesetih „Na modrom nebu iznad Zagreba“.

Uz poziciju na samom vrhu domaćeg punk rocka, Mašinka krasi neskriveno uvažavanje etabliranih kolega sa scene, ali prije svega i stalno rastuće publike. Specifični po neuobičajenoj postavi od čak tri gitare, isporučuju neodoljive rifove i brzo pamtljive, himnične refrene pod utjecajem kalifornijske punk škole. Glavnina njihovog stvaralaštva posveta je mladenačkim danima i njegovanju prijateljstava, a upravo kroz prizmu druženja i zajedništva provlače i nepretenciozni lokalpatriotizam. Djelovanje na materinjem jeziku nije im bila samo sigurna karta za osvajanje regije, već prije svega garancija ekstatičnog pjevanja publike uglas na svakom koncertu. Veliku proslavu za 10 godina benda pripremaju 17. siječnja 2020. u Vintage Industrialu. 

Ulaznice

U pretprodaji po cijeni od 50 kn, dok će na dan biti potrebno izdvojiti 60 kn. Ulaznice se mogu nabaviti na pretprodajnim mjestima: Dirty Old Shop (Tratinska 18), Vintage Industrial / Grif (Savska 160) te u sustavu Entrio


Komentari