ZAGREBAČKA FILHARMONIJA NA KONCERTU U ČAST OLIVERU: ‘Izrazito smo ponosni na tu činjenicu’

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Velikim koncertom u splitskoj Spaladium Areni u subotu, 7. prosinca, prijatelji i kolege glazbenici prisjetit će se legendarnog Olivera Dragojevića u povodu njegova rođendana, a glazbenom spektaklu Oliveru u čast pridružit će se i Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.

Koncert pod nazivom “Vridilo je” svojevrsni je nastavak priče “OLIVERovih70”, koju je sam Dragojević počeo 2017. godine i planirao iz bolnice u kojoj je završio baš u vrijeme kad se koncert trebao održati.

Sve glazbenike i goste koji će nastupiti na koncertu 7. prosinca u Spaladium Areni, na Oliverov rođendan, sam je želio na koncertu, a po njegovoj je želji napravljen i izbor pjesama koje će se izvoditi.

Na koncertu nastupaju glazbenici Gibonni, Petar Grašo, Tedi Spalato, Stjepan Hauzer, Elvis Stanić, Antonio Serrano, Oliverovi Dupini te zbor Izvor, a pridružit će im se i Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Alana Bjelinskog, priopćili su iz Filharmonije.

“Zagrebačka filharmonija ponosna je što će biti dio ovog događaja. S Oliverom Dragojevićem, Zagrebačka je filharmonija održala nekoliko koncerata, od Lisinskog preko pulske Arene do Arene Zagreb, svaki koncert na svoj način poseban i grandiozan. Iako bez Olivera, tako će biti i na ovom koncertu, barem po količini podijeljenih emocija, stihova i nota, kako s pozornice, tako i iz publike”, ističu Filharmoničari.

Jedinstven glas, muzikalnost i posvećenost glazbi doveli su Olivera Dragojevića do bogate glazbene karijere u trajanju od pola stoljeća, koja ga je učinila jedinstvenim fenomenom domaće glazbe. Uživao je povlašteno mjesto na glazbenoj sceni, uvijek dodirljiv za svakog poklonika i otvoren za suradnje s kolegama.

Zato je za Oliverov rođendan u pripremi jedinstven susret njegovih kolega, prijatelja i ljubitelja njegova jedinstvenog izričaja. Splićani su dugo priželjkivali ovakav događaj, osmišljen na Oliveru svojstven način, koji on, nažalost, nije uspio osobno upriličiti pred svojim sugrađanima.

“Nastavljamo putem kojim je on krenuo i kako smo s njim osmišljavali neodržani koncert u Splitu 2017. Bit će nas puno na pozornici, ujedinjenih u želji da opet budemo s njim, pa s nestrpljenjem očekujemo prosinac u Splitu”, izjavio je Alan Bjelinski.


Komentari