(VIDEO) Kako je slatka! Billies Eilish podijelila video kad je bila djevojčica

Instagram

Billie Eilish iz Los Angelesa, je dijete interneta, a sada i pop fenomen, čije su  pjesme neočekivano su duboke i promišljene.

Svoj debi album “When We Fall Asleep, Where Do We Go?” napisala je i snimila samo s bratom Finneasom, a pjesme s istog snimili su u sobi njenog doma gdje i danas živi.

Više od milijardu preslušavanja njezinih pjesama na streaming servisima, 14 milijuna sljedbenika na Instragramu, video spotovi na YouTubeu koji su pojedinačno pregledani od stotinjak do gotovo 300 milijuna puta. Njezin debi album “When We Fall Asleep, Where Do We Go?” (29.3.2019.) u prvom je tjednu objavljivanja izravno uletio na prvo mjesto najtiražnijih albuma u Americi, Velikoj Britaniji, Australiji, Nizozemskoj, Novom Zelandu, Švedskoj, Norveškoj, Irskoj i u prvih pet u Belgiji, Njemačkoj, Italiji… I sve to unatoč nepobitnoj činjenici da se Billie Eilish prilično, ako ne i radikalno razlikuje od većine današnjih pop zvijezda.

Njezine pjesme su minimalistične i abrazivne, a iako elektronizirane i nastale i pod utjecajima R&B i rap glazbe, svjetlosnim godinama daleko od uobičajenog EDM i R&B smeća. Takve pjesme su istovremeno i pop i subverzija popa. Mračne, osobne i neobične, ponekad i apstraktne i nadrealne, a opet vrlo prijemčive i slušljive. Motive pronalazi u snovima i fantazijama o prijateljima i čudovištima, a to se odražava i u njezinom izgledu kojim “baca” na tinejdžerske čudakinje iz horor filmova, dok neke od njezinih pjesama nose naslove poput “all the good girls go to hell”, “bury a friend”, “my strange addiction” “_I wish you were gay”.

Zbog stihova poput “my Lucifer is lonely” i poigravanja religioznim motivima unutar nestereotipnih stihova o ljubavnim i drugim tinejdžerskim odnosima, ali i onima koji nadilaze te okvire, netko se već potrudio na YouTubeu montirati video u kojem “dokazuje” da je Billie, pogađate, štovateljica Sotone, piše Jutarnji.

Ona je dijete interneta, a sada i pop fenomen, no njezine pjesme neočekivano su duboke i promišljene, estetski besprijekorne i lucidne te iznimno zrele za tako mladu djevojku s obzirom na to da živimo u kulturi u kojoj su tridesetogodišnjaci nedozreli, a pedesetogodišnjake uvjeravaju da su još mladi. Uz potporu brata i bez pritiska pop-mogula imala je prilike sazrijevati od anonimne djevojke koja se školovala kod kuće i pjevala u dječjem zboru do pop zvijezde, a da se na tom putu ne pogubi i ne polomi.
Billie Eilish nedavno je napunila 18 godina, a tim povodom je na svom Instagram profilu podijelila predivne trenutke iz svog djetinjstva!

U kratkom video uratku možemo vidjeti kako je ova mlada talentirana zvijezda bila uistinu preslatka energična djevojčica.

https://www.instagram.com/billieeilish/?utm_source=ig_embed


Komentari