(VIDEO) Jacques Houdek: Ove detalje o životu Gospodina Glasa svi žele znati

Facebook

Frizerske je škarice, zamijenio mikrofonom.

Jacques  (Željko9 Houdek  s razlogom nosi nadimak ‘Gospodin Glas’. Svojim originalnim izvedbama u različitim žanrovima već punih 16 godina osvaja publiku svih dobnih skupina. Megahitovi poput ‘Stotinama godina’, ‘Zauvijek tvoj’, ‘Živim za to’, ‘Nov čovjek’, ‘Srećom imam tebe’, ‘Dužna si’, ‘Nepobjediva’ i ‘Na krilima ljubavi’ potvrdili su Jacquesa kao jednu od najvećih estradnih zvijezda na ovim prostorima.

Od najranije dobi pokazivao je nesvakidašnju sklonost glazbi. Wunderkind, na čiji su talent ukazivali uspješni glazbeni pedagozi, u osnovnoj je glazbenoj školi svirao glasovir, dok je srednjoškolsko obrazovanje završio u odjelu solo pjevanja. U Bostonu 2001. godine upisuje solo pjevanje na prestižnom Berklee College of Music, a svoje vokalne sposobnosti usavršava na seminarima u Francuskoj, Grčkoj i Italiji. Kao iznimno mlad i talentiran glazbenik započinje održavati tjedne klupske koncerte u zagrebačkom klubu glazbenika Sax. Ti koncerti potrajali su čak osam sezona i danas se među zahtjevnom i probranom publikom spominju kao kultni glazbeni događaji.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Prvi singl, pjesma ‘Čarolija’, Jacquesu izlazi 2002. godine, a njome se široj publici predstavio na Dori, hrvatskome natjecanju za pjesmu Eurovizije, gdje ga je zamijetio i maestro Zdravko Šljivac, ponudio mu suradnju i izrekao javnu pohvalu da se takav pjevač rađa jednom u 300 godina. Već sljedećeg mjeseca Jacques potpisuje ekskluzivni izdavački ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, s kojom još i danas uspješno surađuje, a plod te uspješne suradnje su čak 13 diskografskih izdanja.[/box]

Besprijekoran vokal, suverenost u izvedbi i originalnost u scenskoj pojavi izdvojili su ga od samog početka od stereotipa i podigli ljestvicu standarda na višu razinu. Osim na hrvatskom, pjevao je i snimao na engleskom, talijanskom, njemačkom, španjolskom, francuskom, slovenskom, makedonskom, pa čak i maorskom jeziku.

Sretan obiteljski život

Naš pjevač poznat je po osebujnom modnom izričaju i nerijetko poseže za kostimima koji dodatno daju efektivnost njegovim nastupima.

Oženio se s Brigitom Krkač 2006. godine i imaju dvoje djece. Svojoj dragoj posvetio je i pjesmu.

Vodio je glazbeni reality show “Showtime” zajedno s Ivanom Husar i Borisom Banovićem 2007. Pobijedio je u prvoj sezoni showa “Zvijezde pjevaju” 2007., u paru s novinarkom Lamijom Alečković. Dobio je Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu 2008. godine. Za album “Idemo u zoološki vrt” dobio je Porina za najbolji album za djecu 2009, te Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu 2012.

>>>Jacques nam je donio finale Eurosonga, a pogledajte koga su sve s ‘Dore’ slali umjesto njega

 

Jacques predstavlja Republiku Hrvatsku na Natjecanju za pjesmu Eurovizije u Kijevu 2017, a njegovu pjesmu My friend možete pogledati na HRT 1  od 21.00 (nastupa 13. po redu).

>>>Poznati menadžer otkrio zašto Jacques ipak neće pobijediti na Eurosongu

 


Komentari