UMRO NICK MENZA: Bivši bubnjar Megadetha preminuo je na pozornici

wiki

Nick Menza, preminuo je tijekom nastupa u predgrađu Los Angelesa sa svojim bendom OHM.

Prema prvim informacijama, 51-godišnjem Menzi zatajilo je srce, priše Muzika.hr

“Nick se srušio za vrijeme treće pjesme, čini se kako je doživio težak srčani udar i preminuo je po dolasku u bolnicu” potvrdio je njegov menadžment.

Sin jazz saksofonista Dona Menze imao je samo dvije godine kada je uzeo bubnjarske palice u ruke. Uzori su mu bili bubnjari s kojima je svirao njegov otac, Buddy Rich, Steve Gadd, Louie Belson, a prvu je gažu imao kao osamnaestogodišnjak. Neko je vrijeme bio studijski bubnjar, a onda ga je zapazio tadađnji bubnjar Megadetha Chuck Behler. Doveo ga je kao svog tehničara,a nakon što je on napustio bend Nick je zasjeo na njegovo mjesto za bubnjem. Ritmove na antologjskim albumima “Rust in Peace“, “Countdown to Extinction“, “Youthanasia” i “Cryptic Writings” odsvirao je upravo on.

U ljeto 1998. tijekom turneje Megadetha otkriven mu je benigni tumor na koljenu. Dok je bio na liječničkim pretragama i terapijama nazavo ga je Dave Mustaine i obavijestio ga da više nije član benda. Njegovo mjesto zauzeo je Jimmy DeGrasso. Nekoliko godina kasnije udružio se s bivšim gitaristom Megadetha, Chrisom Polandom i osnovao je jazz-rock fusion grupu OHM.


Komentari