The Lemonheadsi nakon 11 godina ponovno stižu u Zagreb!

Laa.hr

Američki indie heroji, grupa The Lemonheads predvođena Evanom Dandom, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture 27. veljače. Evan Dando i Lemonheadsi vraćaju se u Zagreb nakon dugih 11 godina i ljeta 2008., kada su nastupili na Rokaj festu na Jarunu. Nastup u Tvornici kulture krajem veljače bit će im stoga prvi samostalni klupski koncert kod nas.

Bend su davne 1986. osnovali Ben Deily, Jesse Peretz i Evan Dando, koji je do danas ostao jedini originalan član u postavi. Globalni uspjeh doživjeli su albumima “It’s A Shame About Ray” i “Come On Feel The Lemonheads” te obradom klasika Simona & Garfunkela “Mrs Robinson” koja je ostala zabilježena kao njihov najuspješniji singl. Lemonheads su krajem 90-tih prestali s radom, da bi se vratili 2005. Posljednji studijski album, kolekciju obrada naziva “Varshons” grupa je izbacila 2009. godine. Na tragu tog izdanja, no deset godina kasnije, u veljači će realizirati “Varshons 2” na kojem će se naći njihove interpretacije pjesama izvođača kao što su Yo La Tengo, Jayhawks, The Eagles, Nick Cave & The Bad Seeds, Lucinda Williams i Paul Westerberg.

Ulaznice u prodaju kreću 7. prosinca po cijeni od 90 kn koja će biti na snazi do kraja mjeseca. Od 1. siječnja do 26. veljače cijena ulaznice će iznositi 100 kn, a na dan koncerta 120 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.


Komentari