Sumnja se u namještenost Dore: Već se zna tko će na Eurosong?

Foto: Instagram

Polemiziranja uoči ovogodišnje Dore u Opatiji već su počela, premda bi tek večeras trebali doznati koji će nas glazbenik sredinom svibnja predstavljati na natjecanju za Pjesmu Eurovizije u Rotterdamu.

Kako se saznaje s javne televizije za subotnji spektakl skoro sve je spremno, a premda je izraelska pjevačica Netta trebala biti posebna gošnja, ona je zbog viroze odustala od dolaska u Hrvatske.

Shodno tome umjesto pobjednice Eurosonga iz 2018. godine publiku će zabravljati Roko Blažević, a nastupiti će i finalisti ovogodišnjeg The Voicea, pobjednik Vinko Ćemeraš, drugoplasirani Filip Rudan te Albina Grčić i Bernarda Bobovečki koje su osvojile treće, odnosno četvrto mjesto. No, premda sve teče po planu Slobodna Dalmacija prenosi saznanja nezadovoljnih pjevača koji drže da se pobjednike već unaprijed zna te da HRT favorizira Indiru i Damira Kedžu.

To se, kako svjedoče nezadovoljnici, moglo zaključiti prema rednom broju njihovih nastupa. Naime, Kedžo s pjesmom “Divlji vjetre” nastupa posljednji, dok će Indira pjesmu “You Will Never Break My Heart” (“Nikad nećeš slomiti moje srce”) izvesti pod rednim brojem 12. Redoslijed nastupa radila je produkcija Dore na čijem je čelu Tomislav Štengl, a dio natjecatelja smatra kako su time zakinuti jer se namjerno favorizira pjesme koje će se izvesti među posljednjima pa je dojam da su neki došli samo kako bi popunili program.

“Jasno je da se neke izvođače uoči Dore favorizira, poput Indire i Kedže. Vidi se to i po tome što se s njima rade posebni intervjui pa ih se automatski time izdvaja, a o rednom broju nastupa ne trebam ni govoriti. Po tome je i više nego jasno koga HRT favorizira i kome žele pobjedu. Znamo da se to tako oduvijek radi. Važno je tko je s kime dobar i tko vuče svoje veze na televiziji, kako bi bili u boljoj poziciji od drugih. Mislim da bi puno bolje bilo da se javno izvlači redni broj nastupa nego da to producenti odrede”, rekao je jedan natjecatelj Dore za Slobodnu. 

Komentari