POŠTANSKE MARKICE SU ‘IN’: I Pink Floydu velika počast britanske Kraljevske pošte

youtube.com

Slavi se 50 godina “rokanja” u profesionalnim vodama.

Pink Floyd dobit će veliku počast od strane britanske Kraljevske pošte, piše Muzika.hr

Naime, 7. srpnja u opticaj će biti puštena limited-edition kolekcija od 10 poštanskih markica kojima će se obilježiti 50 godina odlaska benda u profesionalne vode.

Markice će krasiti naslovnice albuma klasika “The Piper At The Gates Of Dawn“, “Atom Heart Mother“, “The Dark Side Of The Moon“, “Wish You Were Here“, “Animals” i “The Endless River“, kao i četiri live fotografije, među kojima je i jedna napravljena na koncertu u londonskom UFO Clubu 1966. godine.

“Slavimo Pink Floyd, jedan od najutjecajnijih i najuspješnijih britanskih bendova svih vremena, sjajnim setom markica, limited-edition suvenirima te darovima” stoji u priopćenju britanske Kraljevske pošte koja je ‘usko surađivala’ s bendom oko kolekcije.

Pink Floyd je engleski rock sastav, osnovan 1964. godine. Floydovci su poznati po psihodeličnim i progresivnim rock skladbama, filozofskim tekstovima pjesama, zvučnim eksperimentiranjem, inovativnim omotima albuma i pomno osmišljenim nastupima uživo. Ova kultna rock grupa jedna je od najuspješnijih ikada, a vjeruje se da je prodano oko 74,5 milijuna njihovih albuma u SAD-u i preko 200 milijuna albuma u cijelom svijetu.

Podsjetimo, njemačka pošta i Bild objavili su kako će markicama s likom Lemmyja Kilmistera odati počast nedavno preminuloj legendi.

>>>LEMMYJEVO LICE NA MARKICAMA: Nijemci odaju počast slavnom rokeru


Komentari