OPRAŠTAMO SE OD ULTRE: Jedan od najposjećenijih festivala napušta Hrvatsku?

facebook.com

Ultra se sljedeće godine možda seli iz Splita.

Ultra Europe jedan je od najposjećenijih festivala u Hrvatskoj, a sada ju možda napušta jer organizatori nisu zadovoljni podrškom grada i županije, doznaje Radio Dalmacija.

“Razgovaramo sa gradskim i županijskim strukturama o podršci koju Ultra Europe treba. Gradske i županijske strukture trebale bi više dati pomoći samoj Ultri, jer to je projekt koji je užasno važan kako za regiju, tako i za grad, ali isto tako ima velike financijske zahtjeve koje moramo ispuniti” kazao je jedan od osnivača Ultra-e, Hugo Baus. PR tim Ultra Europe Music Festivala izrazio je želju da ostanu u Splitu, ali i priznao da mnogo faktora utječe na to. kazao je i kako je ovo savršen primjer javno-privatnog partnerstva, jer se Ultra bez javne potpore ne može održati u Hrvatskoj.

S druge strane oglasio se splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji odlučno tvrdi da će Split i dalje biti dom ovog nadaleko poznatog festivala, a ni Ministarstvo turizma nije ostalo u tišini. Oni su održali sastanak s organizatorima kako bi smislili na koji će način Hrvatska turistička zajednica kroz oglašavanje poduprijeti Ultra Europe projekt iznosom ukupne vrijednosti od 600 tisuća kuna. Naglasili su i kako im je ova glazbena manifestacija izrazito bitna, i to ne samo za Split nego i Hrvatsku u cijelini, posebno zbog pomotivnih efekata koje Ultra donosi.


Komentari