ODLUKA JE PALA: Nina Kraljić zastupa naše boje na Eurosongu! (VIDEO)

Facebook

Nakon dvije godine stanke Hrvatska se vraća na natjecanje za pjesmu Eurovizije, a pobjednica prve sezone HRT-ova showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na predstojećemu 61. Eurosongu u Stockholmu u svibnju ove godine.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što će nas nakon dvije godine izbivanja s Eurosonga u Stockholmu predstavljati Nina Kraljić – prošlogodišnja pobjednica The Voicea. Nina će nastupiti u prvoj poluzavršnici 10. svibnja te vjerujem u njezin veliki uspjeh i ulazak u završnicu koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja. Pjesma će biti vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svijetlu, kako samo ona zna”, izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Dvojbe oko izbora HRT-ova predstavnika na ovogodišnjemu Eurosongu nije bilo. “Ono što nas je ponukalo da upravo Nina Kraljić bude naša predstavnica jest to što su gledatelji Hrvatske radiotelevizije prošle godine na natjecanju The Voice – Najljepši glas Hrvatske dali gotovo milijun glasova upravo Nin”“, rekao je Željko Mesar.

>>>HOĆE LI SRUŠITI HRVATSKO PROKLETSTVO? Ona je naša predstavnica na Eurosongu! (VIDEO)

Nina želi predstaviti Hrvatsku u što bolje svjetlu

Ninu Kraljić šira je javnost zapazila zahvaljujući njezinim sjajnim pjevačkim sposobnostima, a ponosna je i sretna zbog svega što je ostvarila u samo godini dana.

„U samo godini dana dogodile su mi se odlične stvari, od pobjede u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske do triju nominacija za Porin, a sada idem i u Švedsku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu“, ističe Nina i dodaje: „Od nastupa očekujem ponajprije dobru izvedbu, a nadam se da ćemo vidjeti rezultate i da će se trud isplatiti. Najvažnije mi je da predstavim Hrvatsku u najboljemu svjetlu!“

Nina je, podsjetimo, oduševila ne samo gledatelje showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, nego i zvijezde hrvatske glazbene scene jer je svakoj pjesmi koju je izvodila dala svoj osobni pečat.

Na pitanje koju će pjesmu izvesti u Stockholmu, Nina je odgovorila: „Pjesma neka ostane iznenađenje, ali sigurno je da će biti u mojemu stilu u kombinaciji s modernim prizvukom.“

Nakon završnice showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske Nina Kraljić potpisala je ugovor s diskografskom kućom Universal Music.

“U Universal Musicu iznimno smo sretni i ponosni što će Nina Kraljić zastupati Hrvatsku na Eurosongu 2016. Nina je već osvojila srca ljudi tijekom showa The Voice i vjerujemo da će svojim izvanrednim glasom i izvedbom zadiviti i Europu i publiku Eurovizije. Svjesni smo da Eurovizija nije natjecanje samo najljepših glasova. Naš je tim, koji ima iskustva i priznanja s Eurovizije, u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom i Ninom Kraljić odabrao pjesmu za koju vjerujemo da će ostaviti trajan dojam među eurovizijskom publikom“, rekla je marketinška menadžerica tvrtke Universal Music Hrvatska Nina Meden.

Nina je nedavno nominirana za nagradu Porin u kategorijama najbolje ženske vokalne izvedbe i novoga izvođača godine. Ujedno je i dobitnica nagrade Moj prvi Music pub za najbolju mladu pjevačicu u prošloj godini, a trenutačno snima svoj prvi album za Universal Music koji će, osim novih autorskih pjesama, sadržavati debitantski singl Zaljuljali smo svijet, ali i pjesmu s kojom će predstavljati Hrvatsku. Naziv pjesme i autora Hrvatska radiotelevizija objavit će u srijedu 9. ožujka.

Nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se s Ninom Kraljić vraća na popularno natjecanje i to u godini u kojoj Hrvatska radiotelevizija obilježava dvije značajne obljetnice – 90 godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina postojanja Hrvatske televizije.


Komentari