NEVJEROJATNA NAVALA: Dubioza kolektiv objavila novi album, a možete ga imati besplatno!

en.wikipedia.org

Dubioza kolektiv objavila je svoj novi album pod nazivom “Happy Machine.”

“Happy Machine”, sedmi studijski album Dubioza Kolektiva službeno je jučer objavljen na njihovom web siteu www.dubioza.org. Tek nekoliko dana nakon objave albuma, zavladala je tolika navala na album da se njihova službena stranica više puta rušila zbog velike posjećenosti.

Gotovo tri godine nakon “Apsurdistana” Dubioza je objavila novi album zbog kojeg je njihov web site, s kojeg se može besplatno skinuti, padao nekoliko puta tijekom jučerašnjeg dana zbog opterećenosti servera.

Inspiraciju za “Happy Machine” grupa je crpila iz događaja u protekle dvije godine – od protesta u istanbulskom Gezi parku (All Equal), uhićenja osnivača The Pirate Baya (Free.mp3), sirijske izbjegličke krize i sramotnog europskog odgovora na nju. Album donosi suradnje s Manu Chaom, Benjijem Webbeom iz Skindreda, talijanskim trubačem i pjevačem Royem Pacijem, Punjabi artistom imenom BEE2, katalanskim ska-rumba bendom La Pegatina i Dzambom Agusevim, trubačem iz Makedonije. Sve pjesme su napravljene na Engleskom, Španjolskom, Talijanskom i Punjabi jeziku.


Komentari