GLAZBENA POSLASTICA ‘HRVATSKE ENYE’: Dunja Knebl izdaje trostruki album

Fanove suvremenog etno zvuka razveselit će vijest da Dunja Knebl uskoro izdaje trostruki album, a planira i nove nastupe.

Vijest da hrvatska etno diva Dunja Knebl sprema izdavanje novog albuma pod nazivom “33 balade” na čak 3 diska zasigurno će razveseliti njezine vjerne fanove. Album bi trebao izaći u ožujku ove godine u izdanju Geenger Recordsa i Zvuka Močvare.

Uvijek produktivna Dunja posljednji je album “I Mara i cvetje” izdala 2015. godine u suradnji s grupom Kololira.

Novi album bit će dostupan i digitalno, a na njemu će, u prepoznatljivom Dunjinom stilu, biti zastupljene slabije poznate balade iz hrvatske tradicijske baštine u suvremenoj obradi. Na ovom trostrukom albumu Dunja je surađivala s  glazbenikom Hrvojem Nikšićem.

Serija koncertnih promocija ovog albuma započet će 22. ožujka u zagrebačkom klubu Močvara u kojem je Dunja čest i rado viđen gost.

Dunju Knebl mogli bismo komotno nazvati i “hrvatskom Enyom”, jer ona, poput svoje irske kolegice, svojim emocionalnim i anđeoskim glasom zaogrće stare narodne napjeve u novo ruho raskošnog etno zvuka.

Ova osebujna glazbenica počela je javno nastupati u dobi od 47 godina, i od tada je svojim prepoznatljivim vokalom opčinila ljubitelje modernog etno zvuka.

>>> HIT IVE ROBIĆA DOBIO TALIJANSKU VERZIJU: Poslušajte ‘Samo jednom se ljubi’ u ovom izdanju (VIDEO)


Komentari