GANUTA GABI: Ovako zvuči posljednja Arsenova pjesma (VIDEO)

Screenshot / Youtube

Dječji zbor Cvrčak okuplja djecu Gradskih vrtića Šibenik na 22. Hrvatskom dječjem festivalu u zagrebačkoj dvorani Lisinski premijerno je izveo pjesmu ‘Snig u Šibeniku’.

Ovu je pjesmu za Cvrčke napisao pokojni Arsen Dedić. Ona je ostavila velik utisak na Gabi Novak koja je nakon nastupa bila vidno ganuta.

“Morala sam doći večeras u dvoranu Lisinski i biti s Vama, Arsen je rekao da to svakako moram napraviti”, rekla je Gabi Novak.

Prekrasna i nostalgična glazbena minijatura  posvećena je zgodi iz Arsenovog djetinjstva. ‘Snig u Šibeniku’ na humorističan i idiličan način prepričava izostanak djece zbog vremenske nepogode. Maleni cvrčci svojom izvedbom oduševili dvoranu i zaslužili gromoglasan pljesak.

“Arsen je ovu pjesmu napisao na našu zamolbu prije ljeta, upravo uoči operacije. Nadali smo se ostvariti još pokoju suradnju s njim, ali nažalost, dogodilo se to što se dogodilo. Nastup u Zagrebu bio je emotivan za svih” kazala je Maja Gulin za Šibenik.in, ravnateljica Gradskih vrtića Šibenik.

Organizatori koncerta izrazito su zadovoljsni spoznajom da je Arsenovo posljednje djelo, nostalgični ‘Snig u Šibeniku’, izveden upravo na dječjem festivalu kojeg su obilježile brojne pjesme velikog umjetnika.

“Pjesma je izrazito emotivna, djeca su je s iznimnom emocijom otpjevala, a i mi smo odrasli doživjeli smo je s posebnim osjećajem. Svaki njegov stih u ovoj pjesmi svevremenski je i uvijek aktualan. Stoga predosjećam da ce se ‘Snig u Šibeniku’ jako puno slušati. Na kraju naše svečarske 2015. godine u kojoj slavimo 30 godina postojanja, ova pjesma je najdragocjeniji dar”, istaknula je dirigentica zbora Sonja Batur.

Hrvatskom dječji festival Zagreb 2015. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan je u nedjelju, 29. studenoga 2015. godine, pod motom STIH I NOTA, STO DIVOTA. Tema festivala bila je slobodna.


Komentari