Gajnički punkeri: ‘Izuzetna nam je čast što smo u društvu Iron Maidena, AC/DC-ija,  Motorheada, NOFX-a,…’

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nema puno bendova koji imaju istoimeno pivo, a još je  manje onih koji imaju pivo nazvano po njihovoj pjesmi. Hladno pivo od danas ima već tri piva koja spadaju u opisanu kategoriju. Nakon Punk Rock Lagera Hladno pivo i naveliko hvaljene IPA-e Konobar, Pivovara Medvedgrad je u suradnji s gajničkim punkerima pripremila Punk Rock Stout Kišna nedjelja, što je ujedno i ime novog  singla Hladnog piva s nadolazećeg albuma karijere.

„Izuzetna nam je čast što smo u društvu bendova kao što je Iron Maiden, AC DC,  Motorhead, NOFX, koji također imaju svoja piva. Kako i odgovara singlu kojeg smo  predstavili, Kišna nedjelja je tamno pivo, idealno za jesensko, maglovito i kišno  vrijeme, dane kada više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, čak i kada  nismo prisiljeni pandemijom. Nadamo se da će naši obožavatelji podjednako uživati u  pivu i singlu“, rekli su članovi Hladnog piva.

Kako možemo i očekivati od stouta, Kišna nedjelja je tamno pivo naglašenih  čokoladnih i karamelnih nota s umjerenih 5,3 % alkohola, blage gorčine (31 IBU) i  punog, kremastog tijela. Za one koji žele znati više, reći ćemo da je ovaj stout nalik  onima u njihovoj domovini Engleskoj, a korišteni su hmeljevi karakteristični za ovaj  stil – Aurora, Savinjski Golding, East Kent Golding.

Autori etikete su poznati od ranije – nagrađivani hrvatski crtač stripova, ilustratori  veliki ljubitelj piva Štef Bartolić osmislio je Kišnu nedjelju u pomalo sci-fi okruženju, a  njegovu viziju je bojom upotpunila Andrea Knapić.

Spot za pjesmu Kišna nedjelja će biti predstavljen uskoro, a što se tiče piva, Kišna nedjelja je dostupna u Medvedgrada pivnicama, njihovim partnerskim lokalima, svim boljim trgovinama, kao i na  shop.pivovara-medvedgrad.hr u 0,5 l bocama, a kako drugačije.


Komentari