FANTASTIČAN ZAGREBAČKI ANSAMBL uvodi glazbene inovacije

Facebook

Zagrebački ansambl flauta najavio je inovativan i kreativan proizvod u glazbenoj industriji koji će široj publici približiti ljepotu nota, a radi se o desetogodišnjem planeru ukrašenom biografijama i fotografijama flautistica.

Planer je namijenjen svim osobama koje svoje aktivnosti žele zapisati na jednom mjestu s ciljem inspiriranja njihove svakodnevnice navodima o mnogobrojnim uspješnim potezima ansambla.

Tako je prošle godine ansambl održao niz koncerata u inozemstvu u zemljama poput Češke, Austrije, Mađarske i Slovačke, a organizirao je i veliki humanitarni koncert ‘Pričaj mi’ u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski za Centar za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima, udrugu koja uprizorava priče djeci na Odjelu onkologije i hematologije Klaićeve bolnice.

Ove godine, svojoj vjernoj publici ansambl priprema četvrtu sezonu ciklusa ‘Tri godišnja doba’, koja će započeti u nedjelju, 6. ožujka u 18,00 sati u Oris – Kuća arhitektura, a očekuju ih i velika iznenađenja.

12375044_934795553223420_1364986613529843091_o

Glazbena inovacija

,,Ove godine pokušat ćemo radikalnije istraživati manipulaciju zvuka u suradnji s Female Laptop Orchestra iz Londona. Rad na samoj izvedbi spojit će umjetnike koji djeluju u različitim medijima, kako bi se naposljetku dobila multimedijalna izvedba u kojoj različiti znakovi/zvukovi supostoje dok je hijerarhija između glazbenog i ostalih aspekata izvedbe dokinuta“, najavila je voditeljica ZAF-a Renata Penezić.

Jedna od novosti je i opcija pretplate, za koju voditeljica ZAF-a kaže da je uvedena na zahtjev njihove publike.

O posebnosti ansambla govori i direktor Koncertne direkcije Zagreb Josip Nalis:,,To je jedan od onih ansambala koji oduševljava na više razina, od iznimne brige za njegovanje komorne literature, promocije flaute kao glazbala, do poticanja skladanja skladbi domaćih skladatelja. Posebnu pažnju posvećuje edukaciji mladih flautista, redovitim nastupima i međunarodnim gostovanjima.“

Nalis je dodao kako je Koncertnoj direkciji Zagreb iznimna čast raditi s ansamblom takve energije, kroz suradnju i međusobno nadopunjavanje, s ciljem ostvarivanja svega navedenog. „Stalna koncertna sezona i redovita gostovanja najbolji su znak da je ZAF jedan od rijetkim komornih ansambala koji u tome uspjeva na najljepši način“; zaključuje Nalis.


Komentari