Emilija Kokić o povijesnom uspjehu: ‘Mozak mi se isključio, u tom trenutku ne bih znala zbrojiti dva i dva’

FOTO: Screenshot/Youtube

“Znam da mi nećeš vjerovati, ali sanjala sam da si pobijedila”, rekla mi je mama Marija. Nije se usudila meni to reći jer joj je izgledalo nemoguće, rekla je bratu i tati, ali ona je sanjala da mi pobjeđujemo” otkriva Emilija Kokić (50) u razgovoru za 24sata.

Grupa Riva jedina je hrvatska pobjednica Euroviziji. S pjesmom “Rock me” pobijedili su 1989. u Lausannei u Švicarskoj. Njihov nastup bio je zadnji bio je zadnji na natjecanju.

“Ništa specijalno nije bilo dok nisu počeli glasovi. Tad, u jednom momentu, sam osjetila da mi se mozak isključio. Ja nisam mogla ništa zbrojiti, mislim, bilo je jasno, imali smo toliko bodova više od drugoplasiranog, bilo je jasno pred kraj da nas nitko ne može prestići. U tom trenutku ja ne bih znala zbrojiti dva i dva. Pomisliš da ćeš izgorjeti”, opisala je osjećaje kad su ih proglasili pobjednicima.

Emilija, gitarist Zvonimir Zrilić, basist Nenad Nakić, bubnjar Boško Colić i klavijaturist Dalibor Musap ušli su u povijest, na krovu glazbene Europe. Nagradu, sat, im je uručila Celine Dion, koja je pobijedila godinu dana ranije.


Komentari