DRŽIMO FIGE ZA NINU: Hoće li konačno razbiti ‘prokletstvo’ koje nas prati već godinama?

Facebook

Nakon dvije godine pauziranja, naša predstavnica je jedna od favorita.

Pobjednica “The Voica”, Nina Kraljić zaista je dokazala da je najljepši glas Hrvatske, sa švedske pozornice taknula je srca diljem Europe i dopjevala do finala.

Tijekom godina Hrvatska je slala mnoge, no rijetki su se doma vraćali sa značajnijim rezultatima. Grupa Riva jedina je kući donjela pobjedu i to davne 1989.godine. Zanimljivo je da su se, bez obzira na to i oni našli na nedavnom popisu najgorih pobjednika Eurosonga. Britanci su popis složili ,a mi smo se našli na nezavidnoj poziciji uz Tota Cutugnoa i njegovu poznatu “Isieme: 1992”, a popis nije zaobišao ni ruskog srcolomca Dimu Bilana i njegovu pjesmu “Believe”.

Emiliju Kokić i “Rock me baby” opisali su ovako: “Znate kako je osamdesetih svaki holivudski film neobjašnjivo bio smješten u pedesete godine? Pa, to je to, osim što nije dobro”

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Nina večeras nastupa 17. a hoće li nam konačno donijeti pobjedu, gledajte u 21 sat. [/box]

Duga i ne baš uspješna veza Hrvata i Eurosonga

Samostalno se na Eurosongu natječemo od 1993, a od 1961. do 1991. nastupali smo u sklopu Jugoslavije, tada smo još zauzimali najbolja mjesta. Jedini koji su postigli zapaženiji uspjeh od 1993. do 2013. bili su Maja Blagdan i njena “Sveta ljubav” , Danijela Martinović s pjesmom “Neka mi ne svane”, te Doris Dragović s jednom od svojih najpoznatijih pjesama “Marijom Magdalenom”. Naše predstavnice zauzele su 4. i 5. mjesta i tu je naš uspješni niz stao. Najveći uspjeh od 1999. bilo je deveto mjesto Gorana Karana.

Sukobi oko “Lighthousea” i vilice do poda nakon nastupa

Oko Ninine pjesme lomila su se koplja, kritizirao se aranžman i tekst, a i pjevanje na engleskom dočekano je na nož. Nije Nina imala mnogo podrške od kuće, predviđali su joj poraz, a onda je zapjevala na Stockholmskoj pozornici i utišala sve zle jezike. Jedan od rijetkih koji ju je podržavao od početka, uvjeren u njen talent bio je Jacques Houdek, njen bivši mentor. Upravo njemu je Eurosong za dlaku izmakao iz ruku 2011, kada mu je pobjedu na Dori “otela” Daria Kinzer i naposljetku završila na poražavajućem 15. mjestu.

 

Komentari