ALKA VUICA IMA NOVU PJESMU: Progovorila o aktualnom trenutku i iseljavanju u inozemstvo

Foto: Viviana Lokmer Šulina

“Pažnju sam još jednom htjela skrenuti na taj veliki problem iseljavanja mladih, jer bez mladih nema ni budućnosti za ovu zemlju.”

Poznata kantautorica, odlučila je na sebi svojstven i poseban način, progovoriti o jednoj od najaktualnijih tema današnjice u cijeloj regiji, iseljavanju.

Alka Vuica novim se singlom sa sjetom osvrnula na ljubav i prijatelje koji ‘trbuhom za kruhom’ odlaze u bijeli svijet, ali im istodobno i poručuje da ne zaborave svoju rodnu zemlju, kao i ljubav prema istoj.

“Posvećeno svim mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku u potrazi za boljom budućnošću!”, ovom rečenicom Alka je napravila poseban uvod za pjesmu “Boje Croatie”, koju autorski potpisuje kada je riječ o tekstu, dok je glazbu napravila u suradnji sa Tomom Žaperom.

“Tema pjesme je ljubavna priča dvoje ljudi koji se moraju rastati, jer on ima ambicije i odlazi u svijet u nadi da će ostvariti svoje snove, jer shvaća da je čekanje na bolju budućnost u Hrvatskoj predugo…”

“Pripadam generaciji kojoj od rođenja govore da će biti bolje, a stalno je sve gore i gore. Život nam je prošao u nadi, i danas me strašno pogađa ova situacija u Hrvatskoj, kada nakon svega vidim da moj sin, ako želi bilo što ostvariti, mora otići u inozemstvo.”

“Pažnju sam još jednom htjela skrenuti na taj veliki problem iseljavanja mladih, jer bez mladih nema ni budućnosti za ovu zemlju.”, zaključila je Alka.

Foto: Viviana Lokmer Šulina
Foto: Viviana Lokmer Šulina

Autor glazbe: Alka Vuica/Tomo Žaper
Autor teksta: Alka Vuica
Autor aranžmana: Tomo Žaper
Glazbeni producent: Tomo Žaper
Tonski snimatelj: Arian Vuica/Zvonimir Domazet
Master: Nenad Čirjak

Komentari