‘FRAJERSKI SU SE OSVETILI…’ Mirjana Hrga skupo je platila objavu na društvenim mrežama: ‘Tog dana nitko nije bio ponosan’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Mirjana Hrga poznato je novinarsko lice s malih ekrana. Svoju je struku napustila, ili kako je to sama rekla u intervjuu za Story, “novinarsko koplje bacila u grmlje” te prešla u ugostiteljske vode. Zagreb je zamijenila Osorom, gradićem između Cresa i Lošinja, gdje je otvorila restoran.

No, pažnju medija nije izgubila. Činjenica je to na koju je ponosna. “Laska mi. To znači da nisam desetljeća bacila u vjetar”, kaže. Ipak, tvrdi da napise o sebi ne čita, er svoje objave na društvenim mrežama ne slaže ni objavljuje kako bi ostala relevantna.

“Ne čitam, ne pratim, ne zanima me. Nije mi interes izazvati reakciju i zbog toga biti slavna”, rekla je za Story.

U posljednje se vrijeme mnogo izvještava o njenim komentiranjem aktualnosti, no Hrga se ne boji reći, točnije napisati ono što misli. “Oprezno sam gradila svoj život i radom stekla slobodu da mogu konzumirati svoje pravo na mišljenje. Nitko me ne plaća, nikada me nitko nije potkupio pa me ne može ni ucjenjivati. Nikome nisam dužna. Sve sam u životu radila iz uvjerenja i stekla iskustvo koje mi danas pomaže jasnije vidjeti”, objasnila je.

Ne poriče da je nekad i “platila” za svoju iskrenost. “Iznijela sam mišljenje koje se nije svidjelo konobarima i vlasnicima restorana iz ‘sive zone’. Odlučili su se onako frajerski osvetiti i srušili su nam rejting restorana s ocjene 4,9 na 4,3 u manje od tri sata. Taj dan nitko od djelatnika nije pucao od ponosa što im je vlasnica restorana bivša novinarka, ali status nisam povukla, koliko koštalo da koštalo”, rekla je kroz smijeh.

 


Komentari