(FOTO+VIDEO) Unatoč molbi mladenaca, procurili detalji s Rimčeve svadbe! ‘Pao’ vol od 800 kila, a nisu se preskočili ni stari običaji

Foto: Pixsell

Nakon što su početkom svibnja na intimnoj ceremoniji u Splitu pred 30-ak uzvanika izrekli sudbonosno “da”, 32-godišnji poduzetnik Mate Rimac i tri godine mlađa Katarina Lovrić organizirali su tulum za pamćenje. Feštalo se nasred polja pored Livna, gdje je posebno za tu priliku postavljen ogromni stakleni šator.

Zabavi je prisustvovalo nekoliko stotina uzvanika, a unatoč navodnoj zamolbi mladenaca da detalje s vjenčanja ne dijele po društvenim mrežama, u javnost su ipak “procurili” detalji s ceremonije.

Pred Katarininom kućom u Odžaku za uzvanike su svirali trubači koji su stigli u kombiju leskovačkih tablica, a nakon toga mlada je odradila i tradicionalni dio – bacanje jabuke preko svoje kuće. To je, kako se može vidjeti na snimkama, nagrađeno pljeskom i ovacijama prisutnih.

I dok je za svoje intimno vjenčanje odabrala kombinezon s potpisom hrvatskih dizajnera iz Envy rooma, ni za veliku feštu Katarina nije odjenula klasičnu vjenčanicu – pojavila se u raskošnom modelu dugom do poda s V-izrezom, puf rukavima i golim leđima, a sve s potpisom Dianas Dream brenda Viktor&Rolf. Cijena njezine vjenčanice kreće se između 57 i 64 tisuće kuna, a za nju je navodno “potegnula” do Milana.

Do oltara, u crkvi koja pripada župi Odžak-Ćaić i koja se nalazi na Livanjskom polju, niti 12 kilometara udaljenog od granice s Hrvatskom, mladenku je vodio otac te ju je, prije negoli ju je prepustio Rimcu, zagrlio i poljubio. Potom se izljubio sa zetom, ali i stisnuo ruke kumovima. Katarina je do oltara hodala praćena pjesmom “You Raise Me Up”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FILOMENA (@filomenapuljiz)

Kako piše 24 sata, Mate je ispunio obećanje koje je dao mještanima te se proslava nastavila i drugi dan. Iako je on vegetarijanac i ne jede meso, Rimac je Livnjake počastio tako što je okrenuo vola teškog 800 kilograma.

Nakon zavjeta mladenci su se žutom Neverom, praćeni stotinama uzvanika, uputili na mjesto slavlja. Za prvi ples odabrali su pjesmu “Bademi i so”, a nju im je otpjevao otpjevao sam Bajaga. Nakon njega na pozornicu je stigao Sejo Saxon iz Zabranjenog pušenja, a s njim su mladenci otpjevali pjesmu “Jugo 45”. Katarina je u tim trenucima već zamijenila raskošnu vjenčanicu jednostavnijom haljinom na tanke naramenice u kojoj se puno lakše kretala i plesala.

Sejo je, kako se vidi na snimci koju je objavio Depo.ba, iskoristio priliku da čestita Rimcu i njegovoj supruzi i poželi im ‘još puno automobila koji će se zvati po vjetrovima’. Na to mu je Mate Rimac uzeo mikrofon i rekao: “Ma je**š aute, zamisli sile da se svi narodi koji žive ovdje vole”. Osim Bajage i Seje, na svadbi je pjevao Matija Cvek.


Komentari