(FOTO) Žene, jesmo li normalne? Trpimo krvave žuljeve i neudobne cipele jer ‘ljepota boli’

FOTO: Pixabay

Jednom je neki “mudrac” izjavio da za ljepotu treba trpjeti i još uvijek slijepo pratimo te riječi.

Znam, znam, ljepota je u očima promatrača, sve to stoji, ali postoje neke stvari koje su danas prihvaćene kao univerzalno lijepe, diljem svijeta. Prvi takav primjer su cipele, pogotovo štikle, a ovog ljeta pogotovo ako su pomalo hipsterske, čak i malo nezgrapne. Jedne takve natikače prouzročile su jednoj ženi mnogo boli. Ne govorim sada o unutrašnjoj boli jer nije bilo broja, već o onoj, istinskoj fizičkoj boli zbog žuljeva koje su, lijepe šljašteće natikače prouzrokovale.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Da stvar bude još gora, ovim natikačama i njihovoj vlasnici nije bio suđen susret na prvi pogled, ljubav je, pak, bila zagarantirana čim su oči registrirale sjajne remenčiće. Naime, u zagrebačkom dućanu nije bilo broja, ali onda se ta ista trgovina ukazala na Hvaru, taman u trajektnoj luci, taman kada vlasnica natikača nije s automobilom stala na trajekt. Zamislite veselja kada je pronašla broj.

Da je ono bar potrajalo…

K’o za vraga premijera sjajnih natikača bila je na jedan radni dan, a vlasnica do radnog mjesta dolazi kombinacijom javnog prijevoza i cipelcuga. Valjda vam je sada već jasno da to nije bila najbolja ideja, vrlo brzo upalili su se receptori za bol i vlasnici je sinulo da su sjajne natikače bile kardinalna pogreška. Ono što je trebao biti super ljetni stajling, lepršava cvjetna haljinica i te natikače pretvorilo se u hodajuću katastrofu koja više, zapravo, nije ni hodala, već šepala, jedva. Sam Bog, radno mjesto nije bilo daleko, a kak’ je vlasnica došla do doma, to vam nebum ni pričala.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Žene moje, koji je nama vrag?

Ukupno četiri žulja, krvava žulja, a zašto? Jer su natikače lijepe? Jer ljepše noga izgleda u tako nečem na platformu nego u ravnim, mekanim i udobnim sandalama? Pa dobro, žene moje, koji je nama vrag?!

Kaj nama to treba? Kužim da je nešto lijepo, ali ta ljepota nas toliko zaslijepi da ju stavimo ispred udobnosti, uostalom ispred vlastitog zdravlja. Štikle nam uništavaju stopala, ove lijepe sjajne natikače nas rane do krvi, toliko da nemremo doma s posla bez prijevoza, ALI TO JE LIJEPO! Ma k vragu i s tom ljepotom kada tjedan dana nakon, na 40 stupnjeva, moramo hodati u tenisicama, zamotane u flastere.

Doslovno plaćamo da nas boli

Kaj da vam velim? I dalje nas ljepota boli i dalje to ignoriramo i trpimo, kao da nas netko prisiljava na to. I nije to problem samo s obućom, di je tek depilacija, pogotovo ona brazilska? A čupanje obrva? Posljednji trend, microblading obrva?  Sve to boli, i na sve to idemo i sve to plaćamo, da stvar bude još gora.

I sva ta bol dolazi s trendovima, neki na tome “mlate lovu”, a neki trpe da bi bili lijepi. Vrlo jednostavno je ovu tvrdnju i dokazati, ne tako davnih, devedesetih trend su bile tanke, počupane obrve, i žene su hodočastile u kozmetičke salone na čupanje. One koje su, pak, željele uštedjeti, čupale su ih u kućnoj radinosti, a naposljetku smo ih toliko prečupale da su one jednostavno odustale od rasta.

Sada, godinama kasnije, odjednom su popularne guste, uređene obrve, pa sada sve te žene s prepočupanima idu na microblading. U suštini tetoviranje obrva. Naravno, svačija tolerancija na bol je drugačija, ali to je postupak koji jednostavno boli, i sve to opet trpimo i plaćamo i trpimo i plaćamo kako bismo imale obrve na kojima bi pozavidjela i mlada Brooke Shields.

Na kraju, kraljica boli u ženskom svijetu ljepote, brazilska depilacija. Pa tko se ovog sjetio i tko je ženama ovo predstavio kao trend koji ne nestaje već desetljećima? Ok! Želimo biti uredne i držati do sebe, ali je l’ fakat potrebno “oguliti”, ponekad i do krvi, jedno od najosjetljivijih područja na našem tijelu? Naravno da nije, a dlake na ženskom tijelu, baš kao i na muškom su prirodne i imaju svoju ulogu, ali to je neka druga priča.

Stoga, žene moje drage, prestanite si nanositi bol jer je nešto lijepo, stavite barem jednom na prvo mjesto sebe i svoju udobnost. Pouzdano znam da će vlasnica sjajnih natikača nakon posla po neke šlape, pa makar one bile i “bapske” ili ne baš oku najugodnije.

*Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima ne odražavaju stavove redakcije portala Zagreb.info, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.

Komentari