(FOTO) Započeo je 20. Queer Zagreb festival, na svečanom otvorenju okupile se brojne poznate osobe

Vito Turšić i Jelena Veljača, Severina (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Večeras je svečano otvoren 20. Queer Zagreb festival koji će se održati od 24. svibnja do 5. lipnja na nekoliko zagrebačkih lokacija. Predstavit će sto umjetnika i aktivista iz cijelog svijeta kroz spektar tema, kao što su seksualni rad, globalno nasilje, tijelo nasuprot nacionalističkog nasilja, te zagrljaj.

Festival je započeo danas u Hrvatskom narodnom kazalištu, predstavom ‘Yira, yira’ koja je nastala u hrvatsko – argentinskoj koprodukciji autora Brune Isakovića i Nataše Rajković sa seksualnim radnicama/ima i izvođačicama/ima iz Argentine.

Na otvorenju se okupile brojne poznate osobe, a među njima je bila i pjevačica Severina koja se pojavila u dugoj bijeloj haljini i vrtoglavo visokim crnim štiklama.

Severina (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Otvorenje nije propustila ni glumica i aktivistkinja Jelena Veljača koja je došla u pratnji supruga Vite Turšića.

Vito Turšić i Jelena Veljača (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Na događaju je bio i glumac Mislav Čavajda koji se odlučio za ležernu modnu kombinacju odjenuvši majicu kratkih rukava s pritnom ljudske ruke, donji dio trenirke i tenisice.

Srđan Sandrić i Mislav Čavajda (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Glumica Ana Maras Harmander za otvorenje je odjenula nježno ljubičastu kombinaciju s crvenim prugicama.

Ana Maras Harmander (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Večeri je nazočila i poznata hrvatska novinarka Mirjana Rakić.

Mirjana Rakić (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Na otvorenje je došao i zastupnik Kluba Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru Domagoj Hajduković koji na fotografiji pozira s trinaest godina mlađim dečkom Matijom Stainerom, koji je javnosti poznat kao jedan od sudionika reality showa ‘Big Brother’ u sezoni koja se emitirala 2018. godine.

Domagoj Hajduković i Matija Stainer (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Na festival je došao i veleposlanik Australije Andrea Biggi, a na fotografiji pozira sa Zvonimirom Dobrovićem, kustosom i menažderom u kulturi te osnivačem udruge ‘Domino’ i umjetničkim direktorom Queer Zagreba i festivala Perforacije, kao i mnogih drugih umjetničkih i aktivističkih projekata i inicijativa.

Zvonimir Dobrović i veleposlanik Australije Andre Biggi ((Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Komentari