(FOTO) Zagrepčanin uzvraća Dalmatinki: ‘Odi u Zadar pa pogledaj što je smrad!’

Čitatelj

 Na njezinu izjavu osvrnuo se naš čitatelj koji trenutno živi u Zadru.

Tri Dalmatinke koje studiraju u Zagrebu za Zagreb.info  su dale svoj osvrt na naš grad tijekom ljeta te su svojim izjavama izazvale burne reakcije. Dok su dvije Zadranke naš grad pohvalile, treća, Šibenčanka, bila je poprilično kritična prema Zagrebu zbog čega je uzburakala duhove.

“Nema teoretske šanse da ostanem u Zagrebu, eventualno bi me neki superkul posao mogao zadržati. Ljeto u Zagrebu je jadno jer se topiš, a nema mora. Proljeće u Zagrebu je jadno jer se topiš, a nema mora. I smrdi. Zagreb ljeti nema prednosti. Najčešće ostaju oni koji moraju i koji sada praktički žive tu”, kazala je Šibenčanka Lana.

Na njezinu izjavu osvrnuo se naš čitatelj Matija, koji je imao potrebu odgovoriti na Lanine tvrdnje svojim iskustvom života u Zadru.

Svi znamo da je Dalmatincima Zagreb raj i da bez njega ne mogu. Svi se oni teško vraćaju za stalno u Dalmaciju. Rođen sam i živio sam u Zagrebu do prije nekih pola godine kada sam zbog posla otišao u Zadar. Cura iz Šibenika bi mogla otići do Jazina i Lungo Marea u Zadru pa vidjeti što je smrad. Grad je dosadan i ljeti i zimi, a suradnja sa Turističkom zajednicom Grada Zadra kako bi se nešto nešto održalo i organiziralo je nemoguća. Restorani su skupi i zimi, a ponuda nikakva i jadna. U Zagrebu za te novce jedeš kao car u odličnom ambijentu.

Kažemo da smo turistička zemlja, a do nedavno su se u Zadru raskopavale glavne prometnice i šetalista, dok su plaže neuredene i zapuštene. Razočarenje od grada, sadržaja za mlade nema, a da nema Pozdrava suncu i morskih orgulja ne bi bilo ni turista. Prije sam bio oduševljen Zadrom no nakon što sam se doselio mogu reći da je veliko razočarenje. Nema do Zagreba.” kazao nam je Matija, poslavši i fotografije kao dokaz.

Kako bilo, činjenica je da je svakom njegov rodni grad, grad odrastanja i djetinjstva ljepši od bilo kojeg drugog, bez obzira na smeće, gužve ili neke druge faktore koji bi nepristranom pojedincu zasmetale. Isto tako je činjenica da u ovoj raspravi veliku ulogu igraju emocije prema najljepšem gradu na svijetu, bio to Zadar ili Zagreb.

Oba imaju svoje nedostatke i prednosti, no najbitnije je da je ga volimo baš onakvim kakav je – s klupicama na kojima smo popili prvo pivo, sa zidićima na kojima smo dobili ili dali prvi poljubac, s mjestima koja izazivaju osmijeh i suze, sa zorama i sumracima koji bude neopisivu sreću.

Samo je jedan onaj naš, voljeni grad….

>>>Dalmatinka raspalila po Zagrebu: Ljeto u gradu je jadno, a proljeće smrdi


Komentari