(FOTO) Zagreb nikad bogatiji sadržajem: Nove lokacije koje će vas oduševiti

Mjesta koja će vas ‘oboriti s nogu’

Ljeti se zagrebačka klupska scena seli na more, no jesen zato uvijek donosi hrpu novih sadržaja. Upravo u listopadu i studenom Zagreb je postao bogatiji za nekoliko novih gastro mjesta, jazz klubova i lokala koji će vas oduševiti.

Iako smo o njima već pisali i predstavili ih, možda su vam neka od njih promakla, stoga evo mali podsjetnik što u Zagrebu posjetiti i kušati.

FOTO. Facebook / Cat Caffe
FOTO. Facebook / Cat Caffe

Cat Caffe (Kušlanova 6)

Sredinom mjeseca u Kušlanovoj 6 otvoren je Cat Caffe, kafić koji je oduševio Zagrepčane. O čemu je riječ? Uz ispijanje kave možete odabrati macu koja će vam sjesti u krilo. Mjesto je zamišljeno kao jedinstveni koncept koji nudi doživljaj i za mačke i za ljude. Mačke žive u baru, izvan kaveza, a vi ih možete maziti kad god dođete na kavu. Znanstvenici dokazuju kako mačke smiruju, ali i snižavaju broj otkucaja srca kod ljudi.

Iza cijelog projekta stoje Maja Mudrovčić Garvan i njezin suprug Domagoj Garvan, veliki ljubitelji mačaka. .

FOTO: Instagram / africancuisineandbar
FOTO: Instagram / africancuisineandbar

El Greco (Tkalčićeva ulica 30) i African Cuisine & Bar (Gundulićeva 13)

Ponuda restorana s internacionalnom kuhinjom u Zagrebu je bogatija nego ikad, a sada je dobila pojačanje u obliku dva nova mjesta na kojima možete kušati grčke (El Greco) i afričke specijalitete (African Cuisine & Bar, Gundulićeva 13)

>>> Zagreb je postao bogatiji za dvije nove gastro adrese! Otkrijte gdje su

hugo's bar

Hugo’s Bar (Jarunska 5b)

Novootvoreni bar Hugo’s nije samo mjesto koje ćete rado posjećivati radi odlične kave, velikog izbora pića ili super noćnih provoda – Hugo’s je novo mjesto u Zagrebu koje će vam pružiti mnogo više

Interijer ovog lokala pravo je arhitektonsko ostvarenje u skladu sa svim standardima današnjice u poimanju lijepoga, koje će vas zadiviti ambijentom i uređenjem.

Ideja za uređenje došla je od želje da se stvori ugodno mjesto za jutarnju kavu, popodnevni odmor ili nezaboravni noćni izlazak.

>>> (FOTO) Hugo’s je novootvoreni bar u Zagrebu koji osvaja svojim interijerom

pixie

Pixie Espresso Bar (Horvaćanska cesta 23a)

Pixie Espresso bar je još jedno novo mjesto u Zagrebu na kojem možete ispijati vrhunsku kavu. Poseban je zbog više razloga: vlasnici su istaknuli kako je naglasak ovog bara isključivo na kavi, ali i odličnoj selekciji čajeva te domaćih zadarskih rakija. Druga zanimljiva stvar je da niti jedno piće u baru ne prelazi cijenu od 20 kuna.

>>> (FOTO) Pixie Espresso Bar: Zagreb ima (još jedno) novo mjesto za ispijanje kave

marquise

La Marquise

La Marquiese se smjestila na lokaciji u ulici Dolčić pored Bijeničke ceste. Malo za promjenu, nije smještena u centar grada već u kvartu čiji su stanovnici prilično uzbuđeni. Autentična francuska slastičarnica kakvu smo imali prilike posjetiti samo na putovanjima, sada je u našem gradu.

U La Marquise možete pronaći samo probrane sastojke koji se koriste za izradu kruha i slastica, kao što su francuski maslac, francuska brašna, belgijske čokolade i dobro je znati da se pri izradi ne koriste nikakvi umjetni sastojci. U svojoj ponudi imaju kroasane, brioše, eklere, razne vrste tartova, a posebno se ističe  tarte tropézienne kojeg je 1955. godine kreirao slastičar Alexandre Micka i nazvao ga prema divi Brigitte Bardot.

>>> (FOTO) U Zagrebu je otvorena klasična francuska slastičarnica. Evo što nudi

boogie

Jazz klub Boogie (Margaretska 1)

Makon što smo istražili na kojim zagrebačkim mjestima možete slušati jazz, otvorio se novi klub u centru grada i razveselio sve zaljubljenike u taj žanr. Nalazi se u samom centru grada, na adresi Margaretska 1 i ima čak tri etaže. U prizemlju se nalazi bar, na katu lounge, a u podrumu klub.

Zaljubljenici u jazz zasigurno će se zaljubiti u ovo čarobno mjesto!

>>> (FOTO) Zavirite u novi zagrebački jazz klub Boogie

Choco boom

Choco café

U jednom trenutku u Zagrebu se dogodio bum kada su u pitanju palačinkarnice. Neke su se vrlo brzo zatvorile, a neke su opstale na pomalo zasićenom gastro tržištu. Da Zagrepčani (i svi ostali) obožavaju palačinke dokazuje i koncept Choco café, koji se danas može pohvaliti s 5 lokacijama diljem Zagreba.

Prije manje od dvije godine s otvorenjem prvog Choco Cafea na Trešnjevci, i ljeto 2016. otvorili su još jednu lokaciju u Sopotu, a ovaj mjesec na još tri mjesta – Choco 3 u Maksimiru (Petrova 167), Choco 4 u centru grada (Teslina 12), a Choco 5 smješten je na Savici, u ulici Zinke Kunc.

>>> (FOTO) Choco café: priča o najslađem baru na čak 5 zagrebačkih lokacija

Ne gubite vrijeme, posjetite ove primamljive i atraktivne lokacije, vjerujemo da ćete se zaljubiti u Zagreb još više!


Komentari