(FOTO/VIDEO) ‘Đole, voli te Hrvatska’ Regija tuguje zbog odlaska Balaševića, ovako je to izgledalo u Areni 2019. godine

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Regija je shrvana viješću o smrti popularnog kantautora Đorđe Balaševića, koji je preminuo danas u 67. godini života. Naime, Balašević je prije tri dana primljen na Infektivnu kliniku u Novom Sadu gdje se liječio od upale pluća. Nažalost, bolest je uzela maha.

Uz pjesme Balaševića mnogi su stvarali najljepše uspomene. Uistinu ovaj glazbenik zauzeo je posebno mjestu u srcu cijele bivše Jugoslavije. Tomu su svjedočile i prepune dvorane kada bi Balašević zapjevao. Za njegov koncert, uvijek se tražila karta više. Posljednji koncert u Zagrebu održao je 26. prosinca 2019. godine.
Ovaj romantičar u Areni Zagreb dočekan je gromoglasnim pljeskom i vriskom, a čuveni kantautor zahvalio im je onako kako on to najbolje zna – svojim kultnim baladama i šansonama.
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Iako Balašević novi album nije snimio gotovo dva desetljeća, uvijek je publici nudio nešto novo i domišljato u svojim dobrim starim hitovima. Legendarni koncert u Areni, koji je trajao gotovo četiri sata, završio je maestralnom i efektnom izvedbom pjesme “Odlazi cirkus”.

Arena je bila puna do posljednjeg mjesta, a tamburaši i Balašević spektakl su započeli sa 35 godina starom pjesmom “Slovenska” koju je publika zajedno s Đoletom pjevala od riječi do riječi. Pjevali su i mladi i stari bez ikakvih predrasuda i razmišljanja.

Nažalost, ovog novosadskog velikana više nećemo imati prilike slušati uživo, no ne sumnjamo da će njegove pjesme trajati vječno.


Komentari