(FOTO) Umirovljenici se zabavljali na Strossu

Foto: PR

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada, u zagrebačkom parku Josipa Jurja Strossmayera u ponedjeljak je održan 15. Gerontološki tulum, u organizaciji Grada Zagreba i Zaklade Zajednički put.

 

Foto; PR

Zagrebački umirovljenici uživali su u bogatom trosatnom programu koji se odvijao na pozornici, ali i na štandovima. Marljivi sudionici prikazali su što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze, od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava. Svečani dio programa upotpunili su uvijek dobro raspoloženi Kraljevi ulice, dok je program vodila i oplemenila poznata voditeljica Karmela Vukov Colić.

 

Foto; PR

Građani treće dobi imali su priliku proći i kroz besplatne ciljane preglede, poput mjerenja tlaka i šećera, mjerenja vitamina i minerala, mjerenja tlaka venske cirkulacije, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

 

U sklopu Gerontološkog tuluma, na posebnom štandu, predstavljena je i nova mrežna stranica ‘Najmudriji’, namijenjena upravo umirovljenicima. Nova stranica mjesto je informiranja, ali i inspiriranja, jer su upravo umirovljenici glavni akteri priča koje će svima približiti njihove živote i otkriti kako provode vrijeme u mirovini. Osim toga, stranica će uskoro biti i mjesto povezivanja zagrebačkih umirovljenika u digitalnom svijetu.

 

Foto: PR

Posjetitelji su uz edukaciju o novoj stranici, imali priliku i okušati sreću te su mnogi svojim domovima  ponijeli neki od simboličnih poklona po kojima će pamtiti ovaj jedinstveni tulum.


Komentari