(FOTO) U Zagrebu održan humanitarni šahovski turnir za djecu: Zaigrali političari, glumci, pjevači, sportaši…

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Humanitarni šahovski turnir u Zagrebu privukao je poznate iz svijeta glazbe, medija, politike i diplomacije. Među njima i ministri Ćorić i Malenica, kao i bivši predsjednik Josipović. Osim popularizacije ove igre, cilj je prikupiti novac za pomoć udruzi Projekt Sreća koja pomaže djeci diljem Hrvatske.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

“Mislio sam da će svi biti pasivni kao ja kad ono profi šahisti tako da ajde prvo kolo sam prošao, već sam prošao svoje snove”, poručio je Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta za RTL.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

 

A da mu je šah ljubav iz školskih klupa, otkrio je ministar Tomislav Ćorić, dok je bivši predsjednik RH, Ivo Josipović priznao da šah igra na kompjuteru.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

 

“Evo, prvo kolo pobjeda. Dobro sam sada, sad ćemo vidjeti kakav će biti nastavak”, poručio je Ivan Malenica (HDZ), ministar pravosuđa i uprave.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Humanitarni karakter

“Kupujemo lijekove za djecu, imamo jako puno djece koja nisu iz Zagreba, a nažalost moraju se liječiti u Zagrebu. Mi djecu ne biramo, izaberu nas roditelji i mi smo tu da im pomognemo“, kazala je Iva Roglić, predsjednica udruge Projekt Sreća.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

 

 

Turnir je okupio brojne iz svijeta sporta, glume, ali i poslovnjaka, rezultati su pali u drugi plan, jer ipak, najvažnija je bila humanitarna strana priče.

 

 


Komentari