(FOTO) U galeriji Nest otvorena je izložba “Oblaci” Nataše Ninić

Foto: Borna Kos

Gornji grad je zasigurno najromantičnije mjesto u Zagrebu gdje su se mogli spustiti “Oblaci”, nova izložba umjetnice Nataše Ninić.

Broj posjetitelja bio je toliko veliki da su stajali ispred galerije kako bi vidli simboličku i poetsku konotaciju oblaka koji su se nježno spustili na zemaljsku materiju.

Foto: Borna Kos

“Naša galerija je posebna po svojoj romantičnosti, ona njome zrači. Posjetitelji osjete taj dašak mira i spokoja. Ugodno sam iznenadjena velikim odazivom,a Nataša Ninić kao ozbiljna i kvalitetna umjetnica zasigurno je vrijedna te pažnje. Takvim umjetnicima nedostaje prostora za prezentiranje. Trenutna situacija u kulturi financijski ne omogućuje postavljanje kvalitetnih izložbi svakih mjesec dana” rekla je Maja Kordić, voditeljica odnosa s javnošću i vlasnica galerije “Nest”.

Foto: Borna Kos

U novom ciklusu umjetnica u keramici stvara kružne, oble forme koje su sastavljene od dva elementa, okruglog ili lagano izduženog oblutka koji je umetnut ili postavljen na već donju formu. Ovi nas oblici vode prema arhetipskom i ženskom načelu prokreacije u prirodi, od oblika gnijezda ili jaja u njemu.

Foto: Borna Kos

“Na izložbi nije prikazana samo ili isključivo ženstvenost. Ima puno senzualnosti, soli i mora. Dolazim iz Šibenika i sve se vrti oko toplih valova. Teksture na skulpturama su morske i svijetle.
Čistoća našeg mora također je bila inspiracija za skulpture” rekla je umjetnica Nataša Ninić.

Izložba traje do 26. listopada.


Komentari