(FOTO) SVI PUTEVI VODE U SAMOBOR! Objavljen program 197. Samoborskog fašnika, otvara ga Maja Šuput

Foto: Edin Tuzlak

U petak, 10. veljače otvara se 197. Samoborski fašnik, a naredna dva tjedna gradske će vlasti biti primorane predati ključeve Grada i na dva tjedna proglasiti Samobor – Slobodnom Fašničkom Republikom.

Na samom otvorenju posjetitelje će zabavljati Maja Šuput, a tijekom fašnika na pozornici Trga fašničkih velikana izmjenjivat će se Queen Real Tribute, Dalmatino, Opća opasnost, Miroslav Škoro, Zvonko Bogdan, da bi nakon suđenja Princu Fašniku zatvaranje začinio Dražen Zečić.

Fašnik ove godine nosi naziv ‘Hokus pokus EUrekus’, a grad preuzimaju Sraka, Princ Fašnik, Sudec i Štef Fiškal, uz brojne i svake godine još neuobičajenije maske. Svakodnevni gradski ritam mijenja razuzdana zabava i prilika za svakoga da barem na koji sat, dan, a po mogućnosti i tjedan postane netko drugi.

Na poznate tri fašničke lokacije: Trgu fašničkih velikana (inače znanom kao Trg kralja Tomislava), Trgu Srakinih mališana (Trg Matice hrvatske), te Džumbus placu (Trg kod Pošte) od 10. do 21. veljače sve će vrvjeti od šarolikih maski, raskošnih kostima, ali i izvrsne zabave.

Uz brojne aktivnosti za sve uzraste, poput fašničkih povorki, nebrojenih ludorija pod maskama, za djecu se održava i već tradicionalna utrka orijentacijskog trčanja Srakotrk, a Zoološki vrt Grada Zagreba, na Trgu srakinih mališana, organizira edukativno kreativnu radionicu izrade životinjskih maski.

Cijeli program možete pogledati ovdje, a u našoj se fotogaleriji prisjetite kako je Samoborski fašnik izgledao prošle godine.

Foto: Edin Tuzlak
Foto: Edin Tuzlak
Foto: Edin Tuzlak
Foto: Edin Tuzlak
Foto: Edin Tuzlak


Komentari