(FOTO) Stigao novi trend? Ovo su slavne mame koje su rodile u zrelim godinama. Evo koja je najstarija!

Foto: Instagram

Da se žene za rađanje odlučuju sve kasnije, u dobi od 40, a ponekad i 50 godina dokazuje je primjer mega popularne pjevačice Maje Šuput koja je svoju prvu bebu rodila u 41. godini. No nije ona jedina, na popisu ih ima dosta… od pjevačica, pa do glumica, žena političara i sportaša.

Slavne mame u zrelim godinama

Kao što smo prvo spomenuli, Maja (41) je prije tri dana rodila malenog dječaka u Petrovoj bolnici, a po svemu sudeći, već je sada najpopularnija celebrity bebica na ovim prostorima. Kako nam je dobro poznato, Maja je proteklih mjeseci dijelila svaki segment svoje trudnoće s pratiteljima pa su neki od njih u srijedu u šali pisali kako bi datum rođenja Majinog sina trebalo proglasiti praznikom.

Foto: Instagram

Ista ginekologinja koja je porodila Maju, porodila je i ženu Tomislava Karamarka 2015. godine koja je također rodila u zrelijim godinama. Kao i Šuputica, Ana Karamarko je svoju Katarinu rodila dok je imala 41 godinu i to također carskim rezom.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prije četiri godine dr. Velena Radošević porodila je i suprugu premijera Andreja Plenkovića, Anu Maslać Plenković (41) koja je na svijet donijela djevojčicu Milu, a povjerenje joj je prije četiri godine poklonila i Vanja Modrić, supruga nogometaša Luke Modrića, koja je tada na svijet donijela njihovu najmlađu kćer Sofiju te Izabel Kovačić koja je kod iste liječnice u listopadu prošle godine rodila sina Ivana. Mjesec dana kasnije omiljena ginekologinja poznatih porodila je i glumicu Jelenu Perčin koja je nakon dvije kćeri u 40. godini rodila sina Jakšu.

Foto: Lana Slivar Dominic/Hina/POOL/PIXSELL

Mišljenje uglednog zagrebačkog ginekologa

O trendu rađanja žena koje su napunile četrdeset godina za Večernji je govorio stručnjak doc. dr. Zdenko Kraljević, pročelnik Zavoda za minimalno invazivnu ginekologiju i uroginekologiju KB “Sestre milosrdnice”.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

“Načelno govoreći, žene se sve kasnije odlučuju na rađanje. Ne prekasno, ali kasnije od biološki idealne dobi koja je na početku dvadesetih. Ta se granica pomaknula na početak tridesetih godina kada se žene uglavnom odlučuju za prvo dijete. Razlozi su individualni i razni: od obrazovanja do karijere, puno žena prvo radi na tome da stekne odlične ekonomske uvjete za bebu. Iz iskustva mogu reći da uglavnom prvo dvoje djece dolaze u nekom kraćem vremenskom razmaku, a tada roditelji naprave pauzu pa treće dolazi oko četrdesete godine žene. Takve trudnoće, bez obzira je li prva ili treća, nisu problem, ali zahtijevaju dodatne pretrage i imaju opterećujuće faktore zbog kojih ih vodimo po posebnom protokolu”, objasnio je ugledni zagrebački ginekolog.

A da se granica za majčinstvo sve više pomiče potvrđuje i primjer zagrebačke glumice Jelene Miholjević koja je kći Adu rodila u dobi od 40 godina, književnice Julijane Matanović koja je majka kćeri Magdalene postala u 43. godini, ali i primjer pjevačice Marije Husar Rimac koja je u 46. godini života prirodno zanijela i na svijet prije mjesec dana donijela dječaka Niku za kojeg kaže da je ‘čudo Božje’.

 

 

Komentari