(FOTO) POSVETA 80-IMA! Gabi Novak, Vlado Kalember, Jurica Pađen i druge zvijezde oduševile Lisinski svojim hitovima

Foto: Music time (press fotografija)

Pjesme koje su obilježile razdoblje 80-ih, kao što su “Košulja plava”, “Fratello”, “Danas sam luda”, “Za dobra stara vremena”, “Ljubavna”, “Ono svo što znaš o meni” pjevale su se u petak u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije nazvanom “Pamtim samo sretne dane“, nazvanu po još jednoj poznatoj pjesmi tog razdoblja koja je bila izvedena.

Tom su se prigodom Zagrebačkoj filharmoniji u nastupu pridružili i Gabi Novak, Vlado
Kalember, Jurica Pađen, Ivana Marić, Marko Kutlić, Nermin Puškar i Martina Majerle, dok su za aranžmane zaslužni Josip Cvitanović, Olja Dešić i Ivan Popeskić.

Foto: Music time (press fotografija)

Gabi Novak je poručila kako joj je drago da je organizatorima palo napamet raditi ovakav koncert, budući da je riječ o “velikim šlagerima koji nas mogu na jednu večer vratiti u to vrijeme”.

„Sada se više nego ikada prisjećamo sretnijih dana. Ja sam bila sretna samim time što
su mi Arsen i Kemal napisali tu pjesmu. Postala je ogroman hit, koji se nije prestao
vrtiti ni dan danas. Ljudi na ulici mi još uvijek dobacuju ‘pamtim samo sretne dane’,
pa je logično je da sam pristala sudjelovati u istoimenom projektu“ izjavila je Gabi
Novak.

Foto: Music time (press fotografija)

Osim za aranžmane, Cvitanović se pobrinuo i za produkciju, ovog presjeka zagrebačke pop rock škole, u suradnji s Tomislavom Kašljevićem, a upravo se Kašljević javio Gabi Novak.

Upravo je Kašljević predložio ideju ovog koncerta, objasnivši to Cvitanoviću kao posvetu pjesmama koje su nastale u zagrebu, ali koje nisu nužno o samom gradu.

“Ideja mi se iz prve svidjela jer je Zagreb 80-ih bio centar pop rock glazbe u tadašnjoj državi. Dobre i velike pjesme treba njegovati, izvoditi radi nas nostalgičnih, ali i radi mlađih naraštaja, kako bi i oni upoznali njihovu vrijednost”, poručio je Cvitanović prije početka koncerta.

Foto: Music time (press fotografija)
Foto: Music time (press fotografija)
Foto: Music time (press fotografija)


Komentari