(FOTO) SPEKTAKL U PREPUNOJ ARENI! Omiljeni Andre digao publiku na noge, Zagreb je u transu

Violinist i dirigent Andre Rieu (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Nizozemski glazbeni virtuoz André Rieu donio je čaroliju u Zagreb i prije samog početka Adventa. Svojim izvedbama oduševio je rasprodanu Arenu punu obožavatelja njegovog jedinstvenog glazbenog izričaja.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

I zagrebačka je publika, kao i druge diljem svijeta, pokazala da obožava kako nizozemski “Kralj valcera” sa svojim Johann Strauss orkestrom izvodi klasiku na popularan način.

Još jednom Rieu i društvo opravdali su status svjetskih zvijezda i priuštili zagrebačkim obožavateljima zanimljiv koncert za mlade i stare, doslovno za sve generacije. Glazbeni show u Areni vodila je poznata zagrebačka voditeljica, simpatična  Iva Šulentić.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Genijalac iz dvorca na Stradivariju od 10 milijuna eura

Inače, André Rieu je još jedan zaista osebujan glazbeni genijalac. Violinu je počeo svirati s pet godina i od tada je ne ispušta iz ruku. Danas je jedan od najpopularnijih glazbenika na svijetu koji je na svoj originalan način klasičnu glazbu približio milijunima ljudi. Njegovi su nastupi na internetu već odavno prešli milijardu pregleda, obožavaju ga i holivudske zvijezde. Sa svojim orkestrom odsvirao je valcer koji je skladao Anthony Hopkins.

Kao pravi kralj valcera, Rieu živi u dvorcu u srcu Maastrichta. Onamo ljeti hodočaste deseci tisuća njegovih fanova na koncerte na gradskom trgu koji su pravi glazbeni spektakl. Violina Stradivari iz 1692. godine u njegovoj ruci, vrijedna 10 milijuna eura, sve diže na noge.

Jedini je glazbenik s privatnim orkestrom, a u godini prije pandemije na svjetskoj turneji održali su 90 koncerata na pet kontinenata. Njihov je glazbeno-scenski performans vidjelo i čulo čak 700.000 ljudi. André Rieu na Billboardovoj je ljestvici najprofitabilnijih glazbenih turneja.

68-godišnji Rieu otkrio je da je za njegovu zavidnu koncertnu formu zaslužan stil života. Rekao je da se sjajno osjeća jer redovito vježba, pazi na prehranu i više ne pije alkohol. Kako kaže, najviše voli biti u rodnom gradu Maastrichtu.

Foto: Darko Tomas / CROPIX


Komentari