(FOTO) Poznate Hrvatice obilježile Dan žena: ‘Mi smo unuke vještica koje niste uspjeli spaliti’

Foto: Instagram

Međunarodni dan žena globalni je dan kojim se slave društvena, ekonomska, kulturna i politička dostignuća žena. Dan također obilježava poziv na akciju za jednakošću i ravnopravnošću, a baš kao i prethodnih, i ove godine brojni poznati nisu propustili priliku putem društvenih mreža čestitati svim ženama njihov dan. Marijana Batinić, Nataša Janjić Medančić, Bojana Gregorić Vejzović, Anita Dujić, samo su neke od poznatih Hrvatica koje su Instagram iskoristile da obilježe Dan žena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijana Batinic (@marijanabatinic)

˝Drage žene, majke, djevojke, supruge, sestre, kćeri… sretan vam Dan žena˝, poručila je voditeljica Marijana Batinić uz fotografiju na kojoj pozira u društvu starije kćeri Ene. A fotografiju s kćerkicom Kajom objavila je i glumica Nataša Janjić Medančić koja je u opisu iste kratko navela: ˝Mi smo unuke vještica koje niste uspjeli spaliti! Sretan vam Dan žena, žene moje! Ne podcjenjujte nikad svoje supermoći˝.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli NATASA JANJIC MEDANCIC (@nanulananula)

Glumica Bojana Gregorić Vejzović ove je godine Dan žena odlučila obilježiti posvetom majci, također glumici, Božidarki Frajt.

˝Lavica. Bila je samohrana majka od svoje 34. godine s dvoje djece, samostalni umjetnik.Pamtim period kada pet godina nije imala posao, a mi smo i dalje bili mala nasmijana obitelj… Ne moram vam dalje ništa objašnjavati. Danas brat i ja vodimo brigu o njoj, koliko nam dopusti… jer ona je i dalje lavica˝, napisala je Bojana ispod majčine fotografije iz mladosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bojana Gregorić Vejzović (@bojana.g.v)

A da se na Dan žena nije zaboravila ni u domu manekenke i poduzetnice Anite Dujić svjedoče i neodoljive crno-bijele fotografije koje je 37-godišnjakinja objavila na Instagramu, a na kojima pozira u društvu kćerkice Lili.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anita Broadfoot (@anita__dujic)

Crno-bijelu fotografiju, onu na kojoj pozira u društvu mame Milenke i sestre Ljiljane objavile je i glumica Ecija Ojdanić.

˝Da svaka od nas pronađe nadfeministicu u sebi. I još da je vođena ovakvom nadfeministicom kao što smo moja sestra i ja imale privilegiju, biti voljene i vođene od jedne ovakve Žene. Dan žena predstavlja i simbol povijesne borbe koja još ni izbliza nije okončan. I zato, sretan vam Dan žena, slavimo svoju žensku snagu˝, poručila je glumica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic)


Komentari