(FOTO) Plemenita gesta dviju ‘dotepenki’ oduševila Zagrepčane

FOTO: Ivan Klindić

Građani su i u lošim i teškim vremenima solidarni i pomažu jedni drugima

Ovaj grad ima veliko, humano srce, a njegovi dobročinitelji su ti koji nesretnim sugrađanima pomažu da prebrode još jedan tmuran dan.  Osnovne ljudske potrebe nešto je što mnogima i danas nedostaje. Nemaju topli obrok, pitku vodu, krov nad glavom… No, Zagreb je ponovno pokazao svoje najljepše lice, potkrijepljeno hvalevrijednom, nesebičnom gestom.

Duh Božića osjeća se u Zagrebu na svakom koraku, a tračak topline i dobrote ovaj put pokazale su dvije mlade studentice Antonija i Josipa. Naime, djevojke su u zgradi ostavile kutiju punu domaćeg voća koje su odlučile podijeliti sa svojim susjedima budući da odlaze doma za blagdane. Kraj kutije su ostavile i poruku, a fotografiju je sa svojim sugrađanima u grupi Zakaj volim Zagreb podijelila Smiljana Preininger.

FOTO: Smiljana Preininger / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Smiljana Preininger / Zakaj volim Zagreb

Dragi stanari!

Mi smo otišli kući za praznike i ostalo nam je puno domaćeg voća kojeg nismo stigle pojesti… Zato smo željele podijeliti s vama jer ima dovoljno za cijelu zgradu. Poslužite se i usput izliječite zimske prehlade pravim vitaminima!


Sretne blagdane žele vam Antonija & Josipa

Njihovi susjedi, ali i ostali grašani su, kažu, oduševljeni djevojkama divne duše i otvorena srca koje vraćaju vjeru u ljude.

Gesta koja ozdravljuje čak više nego vitamini. Prekrasno. To je ono što nam nedostaje u ovom društvu”, kazala je Romana.

Komentari

loading...
-->