(FOTO) Održana je najdugovječnija modna revija zagrebačkih obrtnika: 83. Zlatna igla

Foto: Borna Kos

U HRT-ovom Studiju 10 jučer je održana najdugovječnija manifestacija zagrebačkih obrtnika, 83. Zlatna igla. Svoje kreacije prezentirali su poznati modni dizajneri kao Modna manufaktura Mustre, Stolnik, Modni salon Dora, Obrt za dizajn Kad-tad, modni dizajner Iva Karačić,  NIT by Ana Žarković, Krojački obrt Jura, DNK Nada Došen , AJD’ sign by Antonia Jakšić Dorotić, GALA, Muška moda Šabić, modni dizajner Igor Galaš, Otvoreni atelijer Milena, Modni krznarski salon Gordan Dvoravić i  XD Xenia Design. Uz njih su se po prvi put prezentirali i zlatari. Sam događaj otvorila je plesna grupa Ivone Perkov, dok je grupa Detour bila zadužena za glazbeni doživljaj.

“Na zadovoljstvo naših obrtnika i pratećih struka ujedinili smo se u zajednički projekt koji traje već 83 godine. Zahvaljujući gradu Zagrebu nalazimo se ovdje i sretni smo što je u tijeku organizacija 84. Zlatna igla.  Obrtništvo je najvitalniji dio društva, čak i kada su teška vremena. Obrtnici rade i neodustaju, a najbolji pokazatelj toga je ova večerašnja revija.
Ovaj događaj puno znači za njihovu promociju, neće ih vidjeti samo posjetitelji u studiju, već i gledatelji diljem Hrvatske.  Na nama obrtnicima je da se borimo i budemo što prepoznatljiviji.” rekao je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Na manifestaciji je bio i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić koji ističe prisutnost obrtnika u Zagrebu od 13. Stoljeća. Rekao je kako su oni važni za grad i kako se uvijek borio za njihove interese.

“Po prvi put na manifestaciji zlatari samostalno nastupaju. Ponosim se tradicijom obrtništva u našem gradu, a mi smo čak i bolji od nekih europskih gradova po broju obrtnika i njihovoj kvaliteti.” rekao je gospodin Mikulić.

Na Zlatnoj igli sudjeluju samo najbolji zagrebački obrtnici, te je to kruna njihovog cjelogodišnjeg rada.


“Velika je sreća i zadovoljstvo nas organizatora uspješnim završetkom 83. Zlatne igle. To je kruna cjelogodišnjeg rada za svakog obrtnika koji dobije pozivnicu sudjelovati na ovom događaju. Oni koji sudjeluju u prezentaciji svojeg rada zbilja su majstori i vrhunski kreatori.
Od sljedećeg tjedna krećemo s pripremama iduće Zlatn igle.” rekla je Silvija Tržec, članica produkcijskog tima Zlatne igle.

Poznati modni dizajner i slobodni umjetnik Igor Galaš se divno osjeća ponovnim sudjelovanjem na Zlatnoj igli.

“Želja mi je pokazati umjetnost u dizajnu, a opet u samoj realizaciji ima puno ručnog rada koji obrtnici cijene. Nažalost, šira javnost obrtnike ne smatra umjetnicima i ovo je savršena manifestacija kako bi prezentirali svoj rad”, rekao je Galaš.

 

 

Komentari

loading...
-->