(FOTO) Od vikenda u pogonu jazz & cabaret klub Kontesa u Zagrebu

FOTO: Zlatko Ivančok, Ognjen Karabegović

Miro Ungar, koji će već u utorak, 19. prosinca u Kontesi Zagreb održati koncert s Damirom Kukuruzovićem, već je u petak oduševio svojim cabaretnim nastupom ispred punog kluba, uz izvedbe pjesama „Stara Amerika“

Spektakularnom VIP otvorenju Kontese pridružio se sinoć i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uz brojne uzvanike, koji su došli pozdraviti otvorenje prvog kluba u našoj metropoli koji će programski spajati vrhunske cabaretne nastupe i jazz koncerte. Klubom će upravljati Gradsko kazalište Komedija, umjetnički ravnatelji kluba su Miro Ungar i Matija Dedić, a vođenje programa kluba preuzela je Sara Ungar, supruga Mire Ungara, koja se također pobrinula da jučerašnji glazbeno-scenski program bude drugačiji i zanimljiviji od svega do sada viđenog u zagrebačkim klubovima.

„S velikim sam zadovoljstvom prihvatila ovaj vrlo odgovoran posao, jer Zagreb treba i zaslužuje ovakav prostor. Sigurna sam da će zagrebačka publika u našem klubu pronaći mjesto na kojemu će se moći opustiti, zabaviti i uživati, a mi ćemo se uvijek truditi imati najbolje od najboljih“, naglasila je Sara Ungar tijekom sinoćnjeg otvorenja kluba.

Otvorenju su se pridružili Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Tedi Lušetić, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, Jakov Kitarović, Tonči Huljić, Davor Hrvoj, jazz kritičar i umjetnički voditelj hrvatskog jazz portala Jazz.hr,  Davor Štern, Zlatko Mateša, Marijan Hanžeković  te brojni drugi gosti.

Miro Ungar, koji će već u utorak, 19. prosinca u Kontesi Zagreb održati koncert s Damirom Kukuruzovićem, već je sinoć oduševio svojim cabaretnim nastupom ispred punog kluba, uz izvedbe pjesama „Stara Amerika“ i „Trademark štikla“. Evergreen „Sway“ te satiričnu obradu Severininog hita „Moja štikla“ zapjevala Hana Hegedušić. Za vrhunske plesne točke bili su zaduženi Igor Barberić, njegove plesačice i plesači, step duo Vodlan Brothers, višestruki prvaci svijeta u grupnom stepu te Ana Čudić „Zoi“, poznata plesačica na šipci. Bogat program koji je sinoć ispunio chic interijer kluba, s potpisom Loredane Stunić, arhitektice i dizajnerice interijera, nastavljen je uz nastup Zagreb All Stars banda pod vodstvom Davora Križića.

„U dizajnerskom smislu, doista je bilo izazovno ovaj prostor urediti da odiše cabaretnom atmosferom, ali i uvaži disciplinu koncertnih nastupa jazz glazbenika. Mislim da smo to uspjeli postići i da su oba žanra u potpunom balansu ovime što vidite“, komentirala je interijer kluba Loredana Stunić, koja ga je uredila sa svojim suradnicima Višenom Slamarom i Ninom Štifanić.

Zagreb je od petka u klubu Kontesa Zagreb definitivno dobio pravu injekciju kulturne i glazbene uživancije u samom srcu grada. Bogat program u klubu se nastavlja u nedjelju 17.12., nastupom C.P. Suppa’ Lovers feat. Kristijan Beluhan, u ponedjeljak  18.12., nastupom Darko Jurković Charlie tria, te 19.12., već spomenutim koncertom Damir Kukuruzović Django grupe feat. Miro Ungar – „The best of gypsy jazz“.

Program kluba možete pratiti na Facebook stranici.


Komentari