(FOTO) Junaci iz Zagrebačkog holdinga oduševili građanku u gluho doba noći

FOTO: Zagreb.info / Čitateljica

Zagrepčanka je u bizarnoj situaciji otkrila tko su noćni heroji Zagreba.

Zagrebačke priče svoj vrhunac najčešće doživljavaju u noći kada su ulice poluprazne, a upravo se tada najviše istaknu zagrebački junaci,.

Naša Vatrogasna postrojba Zagreb uvijek je uslužna i spremna pomoći, i nebrojeno puta dijele različite događaje putem društvenih mreža. No, postoje još jedni junaci koji su ovdje za građane u bilo koje doba dana, čak i u gluho doba noći. Riječ je o momcima iz Zagrebačkog holdinga koji su dostupni 0-24 sata, a koji će vam doći u pomoć poput pravih zagrebačkih Batmana, čak i ako je problem najbanalniji na svijetu. Iako ih građani često kude, upravo će se oni pojaviti pred vašim pragom usred noći.

Burna večer i bizarna situacija dogodila se našoj čitateljici, koja nam je prepričala što se sve uspjelo dogoditi u dva sata kada je grad već krenuo na spavanje. Naime, na Knežiji joj je iz stražnjeg džepa ispao mobitel, koji se, kako to biva po Murphyjevom zakonu, raspao i pao u otvor kanalizacije.

U tom trenutku jednostavno ne vjeruješ da se to dogodilo. Gledaš u otvor i govoriš si da je sve ovo šala i da se mobitel nalazi u torbi. No, onda shvatiš da si zbilja blesav i da je zbog tvoje površnosti i nespretnosti mobitel upravo završio u kanalizaciji“, priča nam građanka.

Nije znala koga zvati, a da je i znala, nije imala s čime. Prvo se htjela vratiti kući, no vidjela je policiju koja je već ionako imala pune ruke posla s vozačem privedenim zbog prekoračenja brzine i prekomjerene količine alkohola.

Baš sam im ja još trebala sa svjetskim problemom mobitela u kanalizaciji. Čak su me i oni gledali u nevjerici. No, posudili su mi svoj mobitel, nazvala sam 112, povezali su me s Odvodnjom i objasnila sam im problem. Nakon što sam pokušala objasniti gdje sam, dogovorili smo se da ćemo se naći na autobusnoj stanici gdje se sam otvor u kanalizaciju i nalazi. Vratila sam policajcima mobitel i otišla čekati Odvodnju“, nastavlja građanka.

Ekipu iz Odvodnje čekala je sat vremena budući da su se u tom trenutku nalazili 10 metara udaljeni, ali nisu mogli kontaktirati jedni druge jer je njezin mobitel bio u kanalizaciji pa bi se trebalo dogoditi pravo čudo da su se uspjeli naći.

Građani su me već počeli u čudu gledati zašto stojim na stanici već neko vrijeme s pokislim izrazom lica. No, dvije prolaznice ustupile su mi svoj mobitel kako bih mogla nazvati dečka, brata i potom prijatelja da dođe do stanice da mogu imati barem neki kontakt. Zahvalna sam i dragim Zagrepčanima koji se nisu uplašili zbunjene djevojke koja usred noći stoji kraj kanalizacije i smrzava se“, govori nam Zagrepčanka.

FOTO: Zagreb.info / Čitateljica
FOTO: Zagreb.info / Čitateljica

Nakon što je ponovno uspjela dobiti Odvodnju, čula se s ekipom, dogovorili su ovaj put točnu lokaciju i došli do tog nesretnog otvora za kanalizaciju. Iz kombija su izašli Stanko, Dražen i Željko, trojica ljubaznih i simpatičnih Zagrepčana koji su odmah prionuli na posao. Nisu bili posebno iznenađeni, budući da su našoj čitateljici rekli da su ove situacije jako česte, od mobitela do ključeva koji često završe u kanalizaciji.

Mobitel je, srećom, ostao na suhom u kanalizaciji i u ostao je u funkcionalnom stanju. Momci su bili jako ljubazni, nasmijani i dragi. Ovakva gesta posebno me iznenadila jer sam mislila da će mi se smijati i reći da ovakve situacije nisu hitne pa da nema potrebe da itko intervenira. Mislim, tko bi u ponoć došao do autobusne stanice samo zato što je netko dovoljno nespretan da mu mobitel padne u kanalizaciju?

No uvijek stoje na usluzi, kako su i sami rekli, a pozdravili su me sa smiješkom. Večer su mi obilježili dragi policajci, ljubazni Zagrepčani, najdraži ljudi iz mog života i divna ekipa iz Odvodnje. Hvala svima od srca od mene i mog mobitela“, poručila je anonimna građanka.

Komentari