(FOTO) I SEVERINA NEKAD STOPIRA: Može li najslavnija Splićanka izgledati bolje od ovog, zaustavila je promet

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Da nema osobe koja se za njom ne bi okrenula, svi znaju. No, zadnje izdanje kojim se zanosna pjevačica pohvalila i na Instagramu, definitivno ostavlja bez daha.

“Paloma nera putuje na daleke obale…”, napisala je naša poznata pjevačica i razvukla osmijeh od uha do uha, unatoč brojnim šuškanjima o tome da joj u privatnom životu ne cvatu ruže. Obožavatelje je raspametila, a u komentarima su je obasipali pohvalama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Nije ni čudo što je nazivaju kraljicom hrvatske estrade. Dobitnica je nekoliko nagrada kao što su “Večernjakova ruža” za ženskog izvođača godine, “Zlatna ptica” za najtiražnijeg izvođača desetljeća te “Zlatna bubamara” za izvođača godine u Makedoniji i mnogih drugih.

Pjevačica je 2006. godine nastupila na Dori s pjesmom “Moja štikla” koja joj je donijela pobjedu i odvela ju na Eurosong u Atenu gdje je osvojila trinaesto mjesto. U svojoj karijeri surađivala je s brojnim poznatim osobama poput Gibonnija, Željka Bebeka, Arsena Dedića, Borisa Novkovića, Gorana Bregovića i ostalih. Osim u pjevanju, okušala se i u glumi u nekoliko predstava i filmova.

Inače, rođena je u Splitu, 21. travnja 1972. godine kao najmlađa kći Ane i Severa Vučkovića. Ima i dvije starije sestre, Zdenku i Marijanu. Severina od malih nogu gaji ljubav prema glazbi i scenskom nastupu.

Nakon osnovne škole je upisala Srednju glazbenu školu Josipa Hatzea u Splitu, ali je prekinula školovanje kako bi se mogla posvetiti glazbenoj karijeri. Profesionalno se počela baviti glazbom 1990. godine. Nastupala je na raznim festivalima, a zahvaljujući pobjedi na radijskom natjecanju “Demo X” Radio Zagreba osvaja snimanje svog prvog albuma.


Komentari