(FOTO) ‘BATMAN IZ HRVATSKE’ Rimčevu Neveru zaustavio policajac u SAD-u, a svima je za oko zapeo jedan detalj

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Poduzetnik Mate Rimac na društvenim mrežama objavio je sliku iz New Yorka u Neveri. Na fotografiji se vidi kako nasmiješen policajac koji priča s vozačem u bijesnom automobilu.

Rimac je objavio dvije fotografije s ulica New Yorka. Odmah su se javili i komentatori pa poručili: “Nevera definitivno privlači poglede”, “NYPD se sviđa Nevera”, “Bravo Mate”, “Mate, Nevera izgleda kao Batmobile”, “Batman iz Hrvatske”, “Batmobile na ulicama Gothama”, napisali su pratitelji ispod objave.

Podsjetimo, iz njegove tvrtke Rimac Automobili prije dva mjeseca izašla je čudesna Nevera, auto koji pokreću čak četiri elektromotora, po jedan na svakom kotaču. Oni daju ukupno 1914 konjskih snaga kao i brzanje do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 300 km/h od starta za nevjerojatne 9,3 sekunde. Na početnom testiranju je postigla ubrzanje do 402 metra za 8,6 sekundi, a sada je u SAD-u nadmašila sve granice.

Tamo su objavljeni rezultati testa sa staze za mjerenje ubrzanja na 1/4 milje ili 402 metra. Na snimci se jasno vidi da ljepljiva površina na toj stazi odgovara Neveri, a finalni rezultati su zapanjujući. Nevera prelazi 402 metra za samo 8.582 sekundi, s maksimalnom izlaznom brzinom od 270 km/h.

“Naš je posao započeo s BMW -om serije 3, ali ono što smo danas proizveli je na potpuno drugoj razini. Concept_One, još 2011. godine, bio je električni automobil s najbržim ubrzanjem na svijetu, koji je četvrt milju pretrčao za 9,9 sekundi. Sada smo oborili taj rekord sa standardnim serijskim automobilom za 1,4 sekunde”, izjavio je Mate Rimac.


Komentari