Film Bradleyja Coopera “Zvijezda je rođena” savršeni je recept za dobiti dijabetes zbog previše “cukrenosti”

Ftoo: YouTube

Film “Zvijezda je rođena” je autorsko djelo Bradleyja Coopera, od režije do glume, a novija je verzija filma iz 1937. Godine.

 

Priča se vrti oko ljubavi iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici koju upravo on otkriva u jednom lokalnom klubu.

 

Iako je Bradley Cooper dobro odigrao ulogu alfa mužjaka koji se bori protiv unutarnjih demona uz pomoć alkohola i tableta, to ne prekriva činjenicu kako između njega i Lady Gage nema “kemije” kako bi film imao iskrenu romantičnu notu. Scene u kojima vidimo njihovo upoznavanje, prvi poljubac i raspad izgledaju previše nestvarno, te znaju izazvati odmahivanje glavom.

 

Lady Gaga je niz godina morala pred kritičarima i publikom dokazivati kako nije obični marketinški trik, što je i uspjela. Njezine vokalne sposobnosti zbilja ju stavljaju u kategoriju za sebe, kao i njezini nastupi. Nažalost, u filmu je zvučala kao prehlađena koza koja se mora derati da ju čuju. Odnos koji je imala prema glumi u meni, kao gledatelju, je ostavio dojam visoke profesionalnosti, ali bez emocija. Pod tim mislim kako si je dala puno truda ući u svoj lik koji je obogatila autobiografskim elementima, no u scenama u kojima komunicira s Bradleyjem Cooperom izgleda kao “tele koje bulji u šarena vrata”.

 

Film je svojom pričom jednostavan, ali to ne opravdava činjenicu da je plošan. Lik Ally, koju glumi Lady Gaga, više od polovine filma potpuno je slijepa na činjenicu kako je ljubav njezinog života alkoholičar i ovisnik o tabletama. Tek nakon javne sramote na dodjeli prestižne glazbene nagrade gdje Jackson Maine (Bradley Cooper) pijan dođe s njom na pozornicu i napravi scenu, što joj umalo uništi karijeru, sine kako bi mogla pomoći svojem partneru.

 

Isto tako, junakinja filma počne kao pjevačica rock i country pjesama, a na kraju završi kao pop pjevačica koja izgledom i pokretima podsjeća na vanbračno dijete Britney Spears i Ariel iz Disneyjevog animiranog filma “Mala sirena”. Ovolika transformacija uopće ne zabrine njezinog partnera Jacksona, čak ju i podržava. On se na drugu stranu “jako dobro” nosi s gubitkom slave, te sasvim smireno i pacifistički dopušta prelazak reflektora s njega na Ally.

 

Osobno smatram kako film nije za one koji se vole narugati na romantiku, jer zbog nelogičnosti u reprezentaciji likova i načina pričanja priče hvatat će te se za glavu.


Komentari