Festival tolerancije: Gledajmo filmove, promišljajmo, diskutirajmo i stvarajmo zajedno tolerantnije društvo!

Održat će se u Zagrebu 11. godinu zaredom.

Tolerancija, ravnopravnost, jednakost, istina, pravednost… sve su to sinonimi jedinstvenog događanja na svjetskom nivou – Festivala tolerancije – Festivala židovskog filma Zagreb koji će se 11. godinu za redom održati u Zagrebu od 8. do 14. travnja 2017.

Kroz bogati filmski i popratni program cilj mu je širiti istinu i sjećanje na žrtve holokausta te osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu.

Predvođen dvostrukim dobitnikom Oskara, Brankom Lustigom, festival su do sada podržala zvučna imena istaknutih filmskih stvaratelja poput Stevena Spielberga, Stefana Ruzowitzkog, Stellana Skarsgårda, Liama Neesona, Ralph Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe.

Filmske projekcije do sada je posjetilo više od 120 tisuća ljudi, dok ih je na edukacijskim jutrima dosad sudjelovalo preko 20 tisuća.

11. izdanje Festivala tolerancije donosi preko 60 filmova, 2 izložbe, koncerte, predstavljanje knjiga, edukacijska jutra s Brankom Lustigom i Danielom Wildmannom, okrugli stol i čak 8 diskusija o društveno angažiranim temama.

Uvertira u ovogodišnja festivalska događanja bit će otvorenje izložbe Arika Brauera 3. travnja u Muzeju za umjetnost i obrt.

Gledajmo filmove, promišljajmo, diskutirajmo i stvarajmo zajedno tolerantnije društvo.


Komentari